ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Η πανδημία του κορωναϊού ήρθε να προσθέσει νέα δυσβάστακτα βάρη στον ήδη χειμαζόμενο Τύπο δημιουργώντας ένα εφιαλτικό τοπίο στον τομέα της Ενημέρωσης. Σε μια στιγμή που η αξιοπιστία και ο πλουραλισμός στην ενημέρωση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την πληροφόρηση των πολιτών στη μάχη κατά της υγειονομικής απειλής ο Τύπος κινδυνεύει με δραματική συρρίκνωση, Τα αναγκαία μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών είχαν σαν αποτέλεσμα την κάθετη πτώση της κυκλοφορίας των εφημερίδων ενώ την ίδια στιγμή η απουσία διαφήμισης του στερεί και το τελευταίο οξυγόνο για την διατήρησή του εν ζωή.

Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να υλοποιηθούν τα μέτρα για τη στήριξη του Τύπου τα οποία καθυστερούν αδικαιολόγητα αν και είχαν εξαγγελθεί τόσο από την παρούσα όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση. Κάθε ημέρα που περνάει είναι κρίσιμη και οποιαδήποτε καθυστέρηση επιβαρύνει την κατάσταση στην Ενημέρωση που απειλείται να υποστεί ανήκεστο βλάβη. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης διακινδυνεύοντας ακόμη και την υγεία τους.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ καλεί τον κλάδο να είναι σε επαγρύπνηση για να αποκρούσει τυχόν σχέδια εργοδοτών να μεταβάλλουν επί το χείρον τις εργασιακές σχέσεις εκμεταλλευόμενοι τις επιλογές της κυβέρνησης στα εργασιακά.

Σε αυτό το πλαίσιο είναι αδιανόητη κάθε προσπάθεια αποκλεισμού εφημερίδων και μέσων ενημέρωσης από τη διαφημιστική καμπάνια που υλοποιεί η κυβέρνηση για την ενημέρωση του κοινού για τον κορωναϊό. Ο αποκλεισμός της εφημερίδας DOCUMENTO αποτελεί μεθόδευση που πλήττει τον πλουραλισμό και το δικαίωμα ΟΛΩΝ των πολιτών στην ενημέρωση. Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ καταδικάζει τέτοια είδους μικροπολιτικά παιχνίδια που είναι απολύτως αποκρουστικά ιδιαίτερα στο φως της μάχης που δίνει η χώρα κατά της υγειονομικής απειλής.

 

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

Advertisement

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

  1. Παράθεμα: Απαντήσεις, Τώρα, για τα 20 εκατ. € στα ΜΜΕ | Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.