Η εκλογή προεδρείου και οι αποχωρήσεις απο τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ*

Με θλίψη διαπιστώσαμε οτι και στην τρίτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ όχι μόνο δεν έγινε δυνατόν να συγκροτηθει το προεδρείο της Ένωσης αλλά πριν ακόμη τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση της επικεφαλής του πλειοψηφούντος συνδυασμού «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», επικράτησαν έντονες φραστικές αντεγκλήσεις, άγονες αντιπαραθέσεις ακόμη και υβριστικοί χαρακτηρισμοί μεταξύ μελών.
Αφορμή για αυτούς αποτέλεσε το θέμα της κάρτας εισόδου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Μετά τις αντεγκλήσεις και πριν απο την ψηφοφορία για το νεο προεδρείο αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων «Κίνηση Επαγγελματειών» και «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» ενώ έλειπε στο εξωτερικό ο εκπρόσωπος της «Ανατροπής». Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, ο Σταύρος Καπάκος, εκπρόσωπος της Συσπείρωσης-Δούρειος Τύπος πρότεινε την αναβολή της ψηφοφορίας για αύριο Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκεύη με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων για να μην δοθεί μήνυμα  διαίρεσης και άγονης αντιπαράθεσης μεταξύ των μελών του ΔΣ χωρίς αυτο να σημαίνει οτι οι ευθύνες είναι ίδιες για όλους.
Επειδή η δημόσια σφαίρα είναι και διαχείρηση συμβόλων και συμβολισμών δεν θα ήταν φθρόνιμο να δίνεται προς τα έξω μια εικόνα αντεγκλήσεων και αποχωρήσεων ακόμη και απο την ψηφοφορία για την συγκρότηση προεδρείου. Θεωρούμε οτι παρά τις όποιες διαφωνίες για την συγκρότηση του προεδρείου δεν θα ήταν σωστό να λείπουν σχεδόν οι μισές παρατάξεις απο μια τέτοιας σημασίας ψηφοφορία.
Οι παρατάξεις οφείλουν να τοποθετηθούν δια της ψήφου τους και να κριθούν για αυτήν απο τους ανθρώπους της ενημέρωσης.
Ως προς την συγκρότηση του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, η «Συσπείρωση» υποστηρίζει οτι οφείλουμε να σεβαστούμε την ετυμηγορία των εργαζομένων και να κάνουμε όλοι, τις αναγκαίες μετατοπίσεις, προκειμένου να βοηθήσουμε στην συγκρότηση του προεδρείου. Φρονούμε οτι ειδικά όσοι μάχονται υπέρ της απλής αναλογικής δεν πρέπει να φοβούνται να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για την συγκρότηση του προεδρείου.
Η Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος με αίσθημα ευθύνης επιμένει στην πρότασή της για την συγκρότηση αναλογικού-αντιπροσωπευτικού προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων.
Τόσο τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, όπως ο ΕΔΟΕΑΠ, τα «κανόνια» στο τύπο, οι καθυστερήσεις πληρωμών, οι εργασιακές σχέσεις «λάστιχο», η κρίση αξιοπιστίας της ενημέρωσης, αλλά και ο σεβασμός στην ετυμηγορία των εκλογών, ανεξάρτητα απο την άποψη που μπορεί να εχει καθένας μας, καθιστούν αναγκαία τη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ.
Καλούμε τις άλλες παρατάξεις να μετακινηθούν απο τις θέσεις τους για να συγκροτηθεί το προεδρείο, εγκαταλείποντας άγονες αντιπαραθέσεις, λογικές κωλυσιεργίας και ανέξοδης διαμαρτυρίας. Οι άνθρωποι της ενημέρωσης ζητούν απο όλους μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
* Σταύρος Καπάκος (Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017)
Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: