ΟΛΕΣ οι δυνάμεις μας για τον ΕΔΟΕΑΠ

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν ήταν περισσότερο αναγκαία η ύπαρξη και λειτουργία ενός ΕΔΟΕΑΠ  υγιούς , εύρωστου ανεξάρτητου και ανοιχτού στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, αλλά και στους πολλούς δυστυχώς ανέργους, κάτω από την ομπρέλα της αλληλεγγύης για όλους, της αλληλεγγύης των γενεών.

Οι εκλογές αυτές διεξάγονται στην κρισιμότερη καμπή του αγώνα,  που δίνει η Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος. Από αυτές τις εκλογές πρέπει να αναδειχθεί μια ισχυρή Διοίκηση, που να λειτουργήσει αποτελεσματικά και με πλήρη διαφάνεια,  χωρίς έριδες και προσωπικές αντιπαλότητες , χωρίς ανεδαφικές  επιδιώξεις  και  «επαναστατικές»  πολεμικές «κορόνες» ανταγωνισμού για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Οι υποψήφιοι της  Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος, εκτιμάμε  ότι στις επερχόμενες εκλογές του Οργανισμού η μαζική συμμετοχή είναι απαραίτητη για την ανάδειξη ενός αντιπροσωπευτικού Διοικητικού Συμβουλίου, που θα αποτελέσει μοχλό πίεσης εκεί και όπου χρειάζεται για την επιτυχία του στόχου μας.

Αυτό που απαιτείται είναι επίγνωση της πραγματικότητας  με προσεκτικά βήματα , τόσο προς την κατεύθυνση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες και την κυβέρνηση, όσο και προς αυτήν  της ετοιμότητας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου εφόσον χρειαστεί .

Εμείς ως μέλη της Συσπείρωσης βρεθήκαμε από την αρχή στην πρώτη γραμμή του αγώνα , για την διατήρηση και τη διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ και θεωρούμε ότι ο κλάδος πρέπει να είναι σε διαρκή ετοιμότητα.

Η σωτήρια του ΕΔΟΕΑΠ δεν μας χαρίζεται ως προνόμιο, είναι βασική προυπόθεση για  την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία του δημοσιογραφικού μας επαγγέλματος .

Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε την ψήφο των δημοσιογράφων – μελών της ΕΣΗΕΑ και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την διατήρηση και ενδυνάμωση του ΕΔΟΕΑΠ με όλες μας τις δυνάμεις .
Θέλουμε :

– Έναν ΕΔΟΕΑΠ ισχυρό, διευρυμένο, οικονομικά αυτάρκη

– Θέσπιση πόρου μετά από συμφωνία με τους εργοδότες και νομοθετική κατοχύρωση από την κυβέρνηση.

– Μεγαλύτερη αλληλεγγύη στους άνεργους δημοσιογράφους με την καθιέρωση ειδικού τμήματος αλληλεγγύης και επέκταση της στήριξης σε  ευπαθείς  ομάδες ασφαλισμένων .

– Διαφάνεια και εξορθολογισμός των οικονομικών του Ταμείου

– Διεκδίκηση μέρους των αποθεματικών του ΕΤΑΠ –ΜΜΕ ( περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ) που κατέληξαν στον ΕΦΚΑ.

 

Υποψήφιοι για το Δ.Σ

 

Κώστας Τσουπαρόπουλος

Γιώργης Μέρμηγκας

Μιμή Τουφεξή

Δέσποινα Τσαντέ

Δημήτρης Χρήστου

 

Υποψήφιοι για την εξελεγκτική επιτροπή

 

Δέσποινα Μακρινού

Νίκος Μερτζάνης

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: