Σημεία συζήτησης για Ασφαλιστικό

Τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό του κλάδου συζήτησε στη σημερινή (Δευτέρα 15/2) συνεδρίασή του το Συντονιστικό της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος που αποφάσισε τη σύγκληση ολομέλειας της παράταξης την Τετάρτη 17/2  στις 20.30 (ΕΣΗΕΑ, Γ’ όροφος).

Το Συντονιστικό θέτει προς συζήτηση στα μέλη της παράταξης τα παρακάτω βασικά σημεία για το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα ΜΜΕ

 

 

  1. Διεκδίκηση της αυτοτέλειας και αυτονομίας του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ως απαραίτητο στοιχείο για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.
  2. Διατήρηση του Αγγελιόσημου με άμεση επέκτασή του στο Διαδίκτυο και άμεση ένταξη των εργαζομένων σε αυτό στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Τυχόν κατάργηση του Αγγελιόσημου θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό και θα προκαλούσε αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Επιπλέον η αντικατάσταση του Αγγελιόσημου από τις εργοδοτικές εισφορές δεν θα μπορούσε να καλύψει το ύψος της συμμετοχής του στη συνταξιοδοτική δαπάνη.
  3. Ενταξη όλων των εργαζόμενων με οιαδήποτε σχέση εργασίας στα ΜΜΕ στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, γεγονός που θα ενίσχυε την ασφαλιστική βάση του.
  4. Υπαγωγή και του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στο σύστημα ενιαίων κανόνων για τον υπολογισμό των συντάξεων. Καμμία προνομιακή ή «συντεχνιακή» αντιμετώπιση των δημοσιογράφων. Σε αυτό το πλαίσιο το λεγόμενο κομμάτι της εθνικής σύνταξης θα τροφοδοτούνταν από μέρος του Αγγελιόσημου.
  5. Μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης στον χώρο του Τύπου καθώς η έκταση της ανεργίας απειλεί τα Ταμεία μας. Αποκατάσταση της ομαλότητας στις εργασιακές σχέσεις και με την υπογραφή ΣΣΑ
  6. Διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ και παράλληλη αναζήτηση λύσεων ενίσχυσής του τόσο από το ΕΤΑΠ- ΜΜΕ όσο και από τις δημοσιογραφικές ενώσεις. Για παράδειγμα θα μπορούσε να υπάρξει φορέας για την αξιοποίηση της περιουσίας του προς όφελος του ΕΔΟΕΑΠ.
  7. Εντατικοποίηση του διαλόγου με την κυβέρνηση με παράλληλη εμπεριστατωμένη δημοσιοποίηση των θέσεων του δημοσιογραφικού κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται ως θετική η πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ για συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

 

Advertisements

1 Response to “Σημεία συζήτησης για Ασφαλιστικό”  1. 1 Έτσι τελειώνουν την πλήρη εργασία κυβέρνηση – συνδικαλιστές | Media TV News Παράθεση σε 11/03/2016 στο 12:40 μμ
Comments are currently closed.Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: