Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος: Να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ

Αθήνα 6 Οκτωβρίου 2015

Προς τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
από τους Σταμάτη Νικολόπουλο και Σόνια Χαιμαντά

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εδώ και τέσσερις μήνες παρακολουθούμε μία μεθοδευμένη προσπάθεια αποδόμησης της διαδικασίας εκλογής προεδρείου και μάλιστα με ad hoc νομική συνδρομή. Όλο αυτό το διάστημα την “εντολή» διαχειρίστηκαν συγκεκριμένοι εκλεγμένοι της παράταξης Αντωνιάδου εξαντλώντας κάθε όριο ευπρεπούς συνδικαλιστικής πρακτικής, ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα με όρους πλειοψηφικού συστήματος και όχι της πλειοψηφίας όπως αυτή απορρέει από το εκλογικό σύστημα.

Εμείς, η Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος, ως δεύτερη σε δύναμη παράταξη, δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι είναι εφικτή η συγκρότηση προεδρείου συμμαχικού, αντιπροσωπευτικού, και με συγκεκριμένους στόχους, χωρίς σκιές από το παρελθόν. Πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία του κλάδου καταδίκασε πολιτικές και πρακτικές και αυτό αποτυπώθηκε συγκεκριμένα στην καταψήφιση του απολογισμού και του προυπολογισμού της προηγούμενης διοίκησης.

Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα η επιστολή Κοτταρίδη-Μαζανίτη για τους ανέργους, η παρέμβαση Φιλιππάκη για τα «πακέτα της εκκλησίας» και τα ερωτηματικά που έθεσε προφορικά και γραπτά ο Δ. Τσαλαπάτης για την οικονομική διαχείριση της Ένωσης, άνοιξαν ζητήματα που δεν μπορεί να αγνοήσει το Συμβούλιο και βεβαίως δεν μπορεί να μην τα λάβουμε υπόψη στην συγκρότηση του Προεδρείου.

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων πιστεύει ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσουν ώστε να μην υπάρξει καμία υποψία για συγκάλυψη ή συναλλαγή. Γι’ αυτό και προτείνουμε να αποφασίσει τώρα ομόφωνα το ΔΣ και να αναθέσει στην Εξελεγκτική Επιτροπή να διερευνήσει όλες τις «εκκρεμότητες» και να πράξει τα δέοντα σε συγκεκριμένο χρόνο.

Επειδή όμως έξω από τον μικρόκοσμο της Ακαδημίας 20 παραμονεύουν η ανεργία, η εργοδοτική αυθαιρεσία και ο κίνδυνος για τα ασφαλιστικά ταμεία, καλούμε και τους υπόλοιπους εννέα του Συμβουλίου να ξεκαθαρίσουν την θέση τους και αυτό να αποτυπωθεί με ψηφοφορία.

Η αριθμητική του διοικητικού συμβουλίου έχει δημιουργήσει σε ορισμένους ψευδαισθήσεις. Όμως η νέα χαρτογράφηση στον χώρο των ΜΜΕ κρύβει πραγματικούς και σκληρούς αντιπάλους. Ορισμένοι σκόπιμα ή από αφέλεια ακυρώνουν με την μη συγκρότηση του Προεδρείου την παρέμβαση της Ένωσης στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται από συγκεκριμένες πλευρές.

Η ευθύνη ΟΛΩΝ μας είναι μεγάλη και πρέπει να την αναλάβουμε είτε από την θέση του μέλους του Προεδρείου είτε από την θέση του απλού μέλους του ΔΣ.

Εμείς θεωρούμε ότι όλα έχουν ειπωθεί, παζάρια δεν χωρούν, κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μισόλογα και τίποτα δεν θα μείνει στην σκιά.

 

Στ. Νικολόπουλος Σόνια Χαιμαντά

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: