ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΝΕΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Μετά από τον έλεγχο στον οποίο προχωρεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από την εισαγγελική έρευνα, που διενεργειται για τον ίδιο λόγο, ήρθε η σειρά της ΕΣΗΕΑ.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Eνωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών αποφάσισε σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του, να ασκήσει διώξεις κατά δημοσιογράφων, που «πρωτοστάτησαν την περασμένη εβδομάδα στη μαζική προσπάθεια της παραπληροφόρησης και της τρομοκράτησης των πολιτών καθ΄ όλη την εβδομάδα προ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015».
Οι πρώτες πειθαρχικές διώξεις αφορούν στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία..
Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Μega, τους Σταμάτη Μαλέλη (διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ) και Νίκο Κονιτόπουλο, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου (που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ), Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από το ΣΚΑΙ και της Μαρίας Χούκλη από τον ΑΝΤ1 (όλοι οι προαναφερθέντες είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ).
Αυτό που πρέπει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το σάιτ της «Αυγής», είναι πως την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ και εξετάζονταν οι καταγγελίες και τα βίντεο από τις επίμαχες τοποθετήσεις των παραπάνω δημοσιογράφων, τα τηλεοπτικά κανάλια επιχείρησαν να διαγράψουν από τις web πλατφόρμες τα επίμαχα τηλεοπτικά αποσπάσματα των βίντεο.
Ο πειθαρχικός έλεγχος αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλους δημοσιογράφους μόλις ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα της ΕΣΗΕΑ.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: