Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΠρος τις Τυπολογίες…

Με αφορμή το ενδιαφέρον άρθρο σας «Ώρα των παραιτήσεων για τη σιωπή της ΕΣΗΕΑ» οι εκπρόσωποι της παράταξης «Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος» αισθάνονται την ανάγκη να δηλώσουν συνοπτικά

α. Ότι είναι επισπεύδοντες για την έκδοση κοινής καταγγελτικής ανακοίνωσης όλων των μελών του Δ.Σ. (που δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη σε σώμα) για τη στάση που τήρησαν στην συντριπτική τους πλειονότητα τα συστημικά ΜΜΕ και δη τα κανάλια

β. Οτι ήδη έχουν από 3/7 τοποθετηθεί με σχετική ανακοίνωση της παράταξης (https://syspeirosi.wordpress.com/2015/07/03/%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81/).

Θεωρούμε ότι η παραίτηση των μελών του Δ.Σ. δεν θα έλυνε το πρόβλημα στην παρούσα φάση. Αν το έλυνε πρώτοι εμείς θα παραιτούμασταν. Πόσο μάλλον δεν θα έλυνε το πρόβλημα της αξιοπιστίας του κλάδου η παραίτηση των μελών του Δ.Σ. που ανήκουν σε συνδυασμούς που έχουν τοποθετηθεί με δυναμισμό και θάρρος ήδη εγγράφως κατά της εξόφθαλμης προπαγάνδας των δημοσιογράφων κυρίως των ιδιωτικών καναλιών – για την οποία αυτή στάση έχει ήδη επιληφθεί ο Εισαγγελέας.

Ως εκ τούτου θεωρούμε άδικό ένα γενικό «κατηγορώ» και ένα «τσουβάλιασμα» για ένα εγκληματικό σιωπητήριο του συνδικαλιστικού οργάνου που ωστόσο πολύ ορθά επισημαίνετε.

Με εκτίμηση

Σταμάτης Νικολόπουλος

Σόνια Χαϊμαντά

Μέλη Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ

 

Παρακάτω παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση της παράταξης «Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος»

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Στις κρίσιμες αυτές ώρες για την πατρίδα και τον λαό μας η ευθύνη των ΜΜΕ και του κάθε δημοσιογράφου χωριστά είναι μεγάλη.

 

Οι πολίτες της χώρας μας έχουν κληθεί να ψηφίσουν την Κυριακή σε ένα δημοψήφισμα που θα διαμορφώσει τους όρους και τις προυποθέσεις για την μελλοντική πορεία της Ελλάδας. Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων καλεί τους συναδέλφους σε όλα τα ΜΜΕ να σταθούν απέναντι στην τρομοκρατία που καλλιεργείται και εκπορεύεται από συγκεκριμένα κέντρα με σκοπό την χειραγώγηση των πολιτών και να σταθεί στο πλευρό τους προτάσσοντας την δεοντολογία απέναντι στα παιχνίδια της κινδυνολογίας και του φόβου.

 

Εμείς που δώσαμε την μάχη όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στα μνημόνια και το πληρώσαμε με απολύσεις και αποδόμηση των εργασιακών μας σχέσεων, πρέπει να πούμε

 

ΟΧΙ στην υποταγή και τους εκβιασμούς των δανειστών.

 

ΟΧΙ στην τρομοκρατία των ΜΜΕ της διαπλοκής.

 

ΟΧΙ στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ της καταστροφής

 

Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα ‘παπαγαλάκι’ να μας υποκαταστήσει. Με την υπογραφή μας να υπερασπιστούμε τη δημοσιογραφία.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: