ΤΟ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ΜΗΝΥΕΙ ΕΚΔΟΤΕΣ

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ μηνύει εκδότες

ΕΤΑΠ-ΜΜΕΜετά την αλλαγή της νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία θα γίνεται δήμευση και προσωπικών περιουσιών όσων χρωστάνε σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και Ταμεία, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ προχωράει στην υποβολή μηνύσεων κατά εκδοτικών επιχειρήσεων που δεν έχουν πληρώσει εδώ και χρόνια τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων τους. Η απόφαση έχει ληφθεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κατατεθούν αρχικά μηνύσεις στις εταιρείες: Βιβλιοσυνεργατική ΑΕΠΕΕ, Νίκη Εκδοτική ΑΕ, Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, Εξπρές ∆. Καλοφωλιάς, Καραπαναγιώτης Εκδοτική («Απογευματινή») και Μέμφις ΑΕ. Πρόκειται στη συντριπτική τους πλειονότητα για εκδοτικές εταιρείες που έχουν βάλει λουκέτο στις εφημερίδες και στα περιοδικά τους, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζομένους. Δεν είχαν αποδώσει, όμως, ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων τους στα Ταμεία. Με τη νέα δυνατότητα που δίνει ο νόμος και την κατάθεση μηνύσεων, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ προσδοκά ότι θα καταφέρει να πάρει τα χρωστούμενα.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: