Η ΠΟΕΣΥ προσφεύγει στο ΔΝΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε σήμερα, 18-6-2015, να προσφύγει στα αρμόδια όργανα του ΔΝΤ, με αφορμή την κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ενώπιον της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος στη Βουλή.

Η ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι στις αρχές και τις αξίες της, ως Ομοσπονδίας όλων των Ενώσεων Συντακτών, κεντρικό πυρήνα κατέχει η διασφάλιση της εγκυρότητας και της αμεροληψίας της δημοσιογραφίας και η προστασία των λειτουργών της, οι οποίοι πάντως, έχουν το καθήκον, σύμφωνα και με τον Κώδικα Δεοντολογίας, να τηρούν τις αρχές αυτές. Επομένως είναι ευθύνη όλων των κύκλων και των οργανώσεων, να καταγγέλλουν και να καταδικάζουν οποιαδήποτε απόπειρα χειραγώγησης της δημοσιογραφίας και να συμβάλλουν στην διαφύλαξη της ανεξάρτητης και αμερόληπτης ενημέρωσης.
Τούτο πράγματι επιτυγχάνεται όταν δεν αποσιωπούνται γεγονότα και δεν συγκαλύπτονται μεθοδεύσεις που ενορχηστρώνονται με σκοπό τη χειραγώγηση της δημοσιογραφίας και της κοινής γνώμης.
Μετά την κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής περί Αλήθειας για το χρέος, όπου ισχυρίστηκε ότι Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν, ήδη από το έτος 2010, σεμινάρια που οργάνωσε το ΔΝΤ και η Κομισιόν με σκοπό «τη χειραγώγηση της ελληνικής κοινής γνώμης», είναι θέμα συνταγματικής υποχρέωσης και ευθύνης να φωτιστούν όλες οι πλευρές αυτής της υπόθεσης με σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές. Καλούμε τα πρόσωπα που έχουν γνώση και επικαλούνται τα στοιχεία που διαθέτουν από το θεσμικό τους ρόλο να δώσουν στην ομοσπονδία όλα τα σχετικά δεδομένα που κατέχουν.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: