Δημοσιογράφοι – διαφημιστές του ΔΝΤ

Έλα να μάθουμε τα ονοματάκια τους, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι είναι εκείνοιπου συμμετείχαν σε σεμινάρια του ΔΝΤ, ώστε να δίνουν «μια θετική εικόνα για το έργο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης (πρώην ΔΝΤ) ήταν αποκαλυπτικός χθες στη Βουλή (το απόσπασμα από τα επίσημα πρακτικά): «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ως πάγια πολιτική να προσκαλεί δημοσιογράφους είτε στην Ουάσιγκτον είτε να διοργανώνει σεμινάρια στις χώρες-μέλη του προκειμένου να περάσει κάποια μηνύματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του, για τις πολιτικές του, προφανώς για να δώσει μια θετική εικόνα για το έργο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Έχουν ακουστεί πολλά για δημοσιογράφους τον καιρό του μνημονίου. Για τη«βρόμικη» δουλειά που κάνουν ώστε να περνούν τα… σωστά μηνύματα στον κόσμο. Το είχε δηλώσει άλλωστε και ο Γιάννης Πρετεντέρης, χωρίς ίχνος τσίπας:«Υποδυόμασταν το θέατρο ότι το χρέος είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό». Και δεν το… έλεγε. Ο… δημοσιογράφος που… «ορκίζεται» πως «η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης».

Έχουν ακουστεί πολλά λοιπόν, όχι μόνο για δημοσιογράφους, αλλά και για άλλους παράγοντες, από οικονομολόγους έως και πανεπιστημιακούς. Για το ρόλο που έπαιξαν ως προπαγανδιστές του μνημονίου τα τελευταία χρόνια. Και όχι με τοαζημίωτο φυσικά. Αλλά αποδείξεις δεν υπάρχουν.

Η Βουλή απέστειλε αίτημα στο ΔΝΤ ώστε να πληροφορηθεί (κι εμείς μαζί, ελπίζουμε) ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι εκείνοι που εκπαιδεύτηκαν από το ΔΝΤ ώστε να μας μεταφέρουν «μια θετική εικόνα για το έργο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι συνάδελφοί μας που συμμετείχαν σε μία τόσο… επικίνδυνη αποστολή. Ώστε να ξέρουμε και τι είδους ενημέρωση μας προσφέρουν.

Πού ξέρετε, μπορεί να υπάρχουν ανάμεσά τους και κάποιοι που θα στέκονταιεπικριτικά απέναντι στο ΔΝΤ, ανεξαρτήτως της ενημέρωσης που έλαβαν. Διότι προφανώς και η ενημέρωση δεν είναι κακό, συμβαίνει σε όλους τους τομείς τηςδημοσιογραφίας. Αρκεί να μη γίνεται στα… κρυφά και δημιουργεί υποψίες.

(Αναδημοσίευση από Εφημερίδα Συντακτών Δ.Κανελλόπουλος)

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: