Και απλήρωτοι και διωκόμενοι

Εκδότης… μηνυτής απλήρωτων εργαζομένων! Καθώς φαίνεται, έγινε και αυτό: Ο υιός του μεγαλοβιομήχανου Αλέξανδρου Μπακατσέλου, Βασίλης, τον οποίο πριν από μερικούς μήνες «άφησε στο πόδι του» στη διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ Α.Ε.), κατέθεσε μήνυση εις βάρος εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Επέλεξε μάλιστα να στραφεί εμαντίον εκείνων που δεν έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις και κερδίζουν απανωτά όσες αγωγές έχουν καταθέσει στα εργατικά δικαστήρια – ανάμεσά τους κι ένας μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ.

Ας σημειωθεί ότι πριν από περίπου έναν μήνα, ο εκδότης των εφημερίδων «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», Βασίλης Μπακατσέλος, συνελήφθη για δεύτερη φορά στα όρια του αυτοφώρου για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα η ΕΣΗΕΜΘ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με μηνύσεις απαντά η εργοδοσία της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» στις ενέργειες εργαζομένων που διεκδίκησαν δεδουλευμένα τα οποία τους οφείλει η επιχείρηση. Η τακτική που υιοθέτησε ο Β. Μπακατσέλος αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησης: εργαζόμενοι, τους οποίους κρατάει απλήρωτους, βρίσκονται διωκόμενοι με στόχο να πάψουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Η ΕΒΕ Α.Ε. ας αναλογιστεί την ευθύνη της για ατελείωτα κρούσματα επιλεκτικής εκ μέρους της εφαρμογής του νόμου εις βάρος των εργαζομένων, ας πάψει να εκθέτει το εύρος της εκδικητικότητάς της εναντίον όσων διεκδικούν αυτά που τους οφείλονται και ας αναλωθεί στην προσπάθεια αποπληρωμής των δεδουλευμένων πολλών μηνών».

Νίκος Φωτόπουλος (ΕφΣυν)

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: