​​Κακοί ντυθήκανε καλοί…(ή πες και καμιά αλήθεια κ. Μάρη)….
Των Ανδρέα Πετρόπουλου και Σταμάτη Νικολόπουλου
Έκπληκτος, αν όχι εμβρόντητος όσον αφορά τις πραγματικές συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές εκατοντάδων συναδέλφων στο Διαδύκτιο εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), Δημήτρης Μάρης.
Σε πρόσφατες δηλώσεις και συνεντεύξεις που παραχωρεί ως ο ανερχόμενος ισχυρός παράγων στα μίντια δηλώνει επίσης «παγωμένος» που η κυβέρνηση της Αριστεράς αγνοεί τους περίπου κατατρεγμένους ιδιοκτήτες και μάλιστα «τους απειλεί» με «κεφαλικό φόρο» 20% επί των διαφημίσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες …(διάβαζε απολύσεις).
Ιδού τι δήλωσε πρόσφατα:
«Έχω μείνει λίγο παγωμένος, από την αδυναμία διαλόγου από την κυβέρνηση. Βιώνουμε μια περίοδο, λίγο περίεργη, όπου δεν συζητείται τίποτα. Η αριστερά είχε πάντα ενδιαφέρον, γιατί γινόταν διάλογος», τόνισε ο κ. Μάρης, σημειώνοντας ότι θα » ήταν τραγική επιλογή, να νομοθετήσουν πρώτα και μετά να υπάρξει διάλογος».
Αναφερόμενος επίσης στις συνθήκες εργασίας στο διαδίκτυο αφού έδωσε μια απάντηση του τύπου «κάπου κάτι άκουσα»…μας είπε: «Στόχος είναι να γίνει μια συζήτηση, ώστε να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο για το διαδίκτυο και να ρυθμιστεί η απορυθμισμένη αγορά προς όφελος όλων»!!!
Τι λέτε κύριε Μάρη, σοβαρά; Σας έχει πλήξει και εσάς η απορρύθμιση και ποια είναι αυτή; Οι μισθοί πείνας και τα εξοντωτικά ωράρια μήπως; Γιατί κάπως έτσι βγαίνουν τα περισσότερα χρεοκοπημένα εδώ και καιρό μαγαζιά. Τα κέρδη τους τα πληρώνουν οι (αόρατοι σε πολλές περιπτώσεις) εργαζόμενοι από τη τσέπη τους… Εσείς και οι άλλοι εργοδότες του διαδυκτίου δεν έχετε δείξει την παραμικρή ευαισθησία για τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο που η συντριπτική τους πλειοψηφία δουλεύει σε καθεστώς γαλέρας με «μπλοκάκι» και απολαβές 200 – 500 ευρώ για 10 και πλέον ώρες εργασίας. Αυτή είναι η απορρύθμιση κ. Μάρη…που κάνετε ότι δεν γνωρίζετε…
Και όσον για τον «διάλογο». Το διαπιστώσαμε στην πρόσφατη κινητοποίηση εργαζομένων και αλληλέγγυων στις 21 Μαη που φωνάξατε την αστυνομία και να ενισχύσει τους σεκιουριτάδες. Ετσι προφανώς εννοείται το διάλογο…
 
Και κατι τελευταίαιο. Ο κ.Μάρης όπως και οι άλλοι ιδιοκτήτες έχουν θέμα με την ανασυγκρότηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (διαλύθηκε κυριολεκτικά επί συγκυβέρνησης ΝΔ.- ΠΑΣΟΚ) που έχει αρχίσει να γίνεται φανερή με επισκέψεις και ελέγχους σε διάφορα «μαγαζιά».
Το έργο της αποκάλυψης της «μαύρης εργασίας» ενώ είναι οφθαλμοφανές, δεν είναι εύκολο, ούτε να αποκαλυφθεί, ούε να  στοιχειοθετηθεί σε χώρους εργασίας «φρούρια» των ιδιοκτητών. Να θυμηθούμε πρόσφατα σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό που συστεγάζεται με εφημερίδα του ίδου Ομίλου πως τα «μπλοκάκια» φυγαδεύονταν από το παράθυρο μέχρι να επιτραπεί η είσοδος στο κλιμάκιο του ΣΕΠΕ.
 
Αλλά Κυριακή κοντή γιορτή…
Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: