Η «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ!

 

 

Και μην γελάσει κανείς, γιατί σ’ αυτές της εκλογές της ΕΣΗΕΑ, μόνο αυτό δεν έχουμε ακούσει ακόμη. Λάθη, ανεπάρκειες, και ατελέσφορες κινήσεις της διετίας που πέρασε, μικρές ήττες που έχουν ομολογηθεί δημόσια, με ειλικρίνεια και αυτοκριτική διάθεση, χρησιμοποιούνται κατά κόρον όχι για να επισημάνουν αδυναμίες, αλλά με στόχο να μηδενίσουν την προσφορά μιας παράταξης που μετρά 15 χρόνια αγωνιστικής συνδικαλιστικής παρουσίας, έχει εκλέξει προέδρους στην ΕΣΗΕΑ και στην ΠΟΕΣΥ κι έχει κατοχυρώσει έργο πνοής για τον Δημοσιογραφικό Κλάδο.

Ο προεκλογικός μηδενισμός και η ισοπέδωση το τελευταίο διάστημα ξεπερνούν σε θράσος ό,τι έχουμε δει κι ακούσει μέχρι τώρα. Φτάνουν στο σημείο αντίπαλες παρατάξεις με πλούσιο ιστορικό αμφιλεγόμενων συμμαχιών να εγκαλούν τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων και προβάλλοντας μονοδιάστατα την στάση της στην εκλογή της απερχόμενης διοίκησης της ΕΣΗΕΑ να «ξεχνούν» την αταλάντευτη στάση της στο πλευρό των αγωνιζόμενων απολυμένων του «Μαύρου» της ΕΡΤ. «Ξεχνούν» την καταλυτική παρουσία των τριών εκλεγμένων της παράταξης στο απερχόμενο Δ.Σ. που κατάφερε

  • Να επιμείνει η ΕΣΗΕΑ αμετακίνητη στη θέση της για μη αναγνώριση ΔΤ-ΝΕΡΙΤ όταν η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πρωτοστατούσε για να καταφέρει τελικά να αποτρέψει απόπειρες εκλογής συνδικαλιστικών εκπροσώπων της ψευδεπίγραφης Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης για εκλογή εκπροσώπου και στην ΕΣΗΕΜΘ, όταν μαζί με τους δημοσιογράφους  της ΕΡΤ3 και πλήθος συναδέλφων από άλλα μέσα κατάφερε να αποτραπεί και εκεί η συνδικαλιστική νομιμοποίηση των μορφωμάτων
  • Να αποκρουστούν στο ΔΣ τουλάχιστον τρεις προσπάθειες αναγνώρισης της ΝΕΡΙΤ κόντρα στη θέση Αντωνιάδου – Κυρίτση.
  • Να διατηρηθεί μέχρι τέλους η οικονομική στήριξη του συνδράμοντας τους συναδέλφους που αναγκαζόταν να ζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη για να παράγουν τηλεοπτικό πρόγραμμα στην ΕΡΤ3, σε συνεργασία και με την Διοίκηση της ΠΟΕΣΥ.
  • Να γίνει τελικά δεκτή μέσα σε μια θυελλώδη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ η διαγραφή Κεδίκογλου από το Ταμείο, παρά την εσπευσμένη επιστροφή στο ΤΙΤΑΝΙΑ της απερχόμενης Προέδρου της ΕΣΗΕΑ που έφτασε στη Συνέλευση άρον – άρον, με στόχο να ανατρέψει τη θέση της Συνέλευσης του Ταμείου.

Μια και μιλάμε για όσα έκανε η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για την ΕΡΤ και τον αγώνα των Εργαζομένων της, ας πούμε και δυο κουβέντες για όσα ΔΕΝ έκανε η παράταξη τα δύο αυτά χρόνια.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

  • ΔΕΝ αντιμετώπισε τον αγώνα ψηφοθηρικά σηκώνοντας σημαίες ευκαιρίας με ξαφνικά «βαφτίσια».
  • ΔΕΝ ανέχθηκε να παίξει το ρόλο του «Κυβερνητικού» συνδικαλιστή και σε αντίθεση με άλλες «Ούλτρα-Αγωνιστικές» παρατάξεις από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε δημόσια απέναντι στην επιλογή Ταγματάρχη.
  • ΔΕΝ μπήκε σε παζάρια και συναλλαγές με στόχο ευκαιριακές συμμαχίες, αλλά υπερασπίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το όραμα των Αγωνιζόμενων Δημοσιογράφων της ΕΡΤ για μια Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Πλουραλιστική,  Ανταγωνιστική και Ανοιχτή στην Κοινωνία.
  • ΔΕΝ είδε ποτέ τους ταλαιπωρημένους Απολυμένους της ΕΡΤ ως μια εύκολη «λεία» ώστε με «δόλωμα» ανύπαρκτα προβλήματα να ψαρέψει ψήφους στα θολά νερά της αγωνίας των συναδέλφων, με το βλέμμα σε μελλοντικές κάλπες και αξιώματα.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ-ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ στήριξε και στηρίζει των αγώνα των Δημοσιογράφων αλλά και όλων των Εργαζομένων της ΕΡΤ με αίσθημα ευθύνης, με αρχές, με συγκρούσεις και χωρίς ταλαντεύσεις κι ευκαιριακές συνδικαλιστικές πιρουέτες. Αυτό έκανε δύο χρόνια τώρα, αυτό θα συνεχίσει να κάνει και μετά τις κάλπες της 3ης-4ης του Ιούνη.

 

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: