ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΤ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

Οι φετινές εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΕΣΗΕΑσυμπίπτουν και πάλι με μια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της ΕΡΤ. 

 
Πριν από δύο χρόνια, λίγες μέρες πριν από τις κάλπες του Μεγαλύτερου Σωματείου των Δημοσιογράφων της Χώρας, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αποφάσισε με μια φασιστικής έμπνευσης «μαύρη» απόφαση να κλείσει την πραγματική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ελλάδας. 

Τώρα, λίγες ημέρες  πριν οι δημοσιογράφοι εκλέξουμε τη νέα ηγεσία του Σωματείου μας, το θλιβερό αυτό κεφάλαιο κλείνει με την επίσημη επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 
 
Μαζί με τους παράνομα απολυμένους συναδέλφους των άλλων ειδικοτήτων επιστρέφουμε κι εμείς στις δουλειές μας που παράνομα στερηθήκαμε. 

Από τις πρώτες στιγμές του «μαύρου» αλλά και σε όλη τη διάρκεια του μακρού και εξαντλητικού αγώνα η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ δεν έπαψε να στηρίζει με κάθε θεσμικά πρόσφορο τρόπο τον αγώνα αυτόν. 
 
Περισσότερο από κάθε άλλη παράταξη και με απόλυτη συνέπεια εξάντλησε κάθε δυνατότητα θεσμικής παρέμβασης τόσο στην ΕΣΗΕΑ όσο και στην ΠΟΕΣΥπροκειμένου ο αγώνας αυτός να βρίσκει συνεχώς ηθική αλλά και έμπρακτη στήριξη σε κάθε δύσκολη στιγμή του. 

Την ώρα της πρώτης δικαίωσης κι ενώ μπροστά μας πια βρίσκεται η νέα πρόκληση της πλήρους επαναλειτουργίας της ΕΡΤ χωρίς εκπτώσεις και σχέδια συρρίκνωσης που κάποιοι θέλουν να βγάλουν ξανά απ’ τα συρτάρια, η ισχυρή παρουσία της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα αποτελέσει:

Ανάχωμα στα όποια σχέδια θέλουν την ΕΡΤ «φτωχό συγγενή» και όχι Διαμορφωτή του Ραδιοτηλεοπτικού Τοπίου της Χώρας. 

Ασπίδα προστασίας των εργαζομένων απέναντι σε ανεύθυνα συνδικαλιστικά τερτίπια ευκαιριακών συμμαχιών που θέλουν να «παίξουν μπάλα» πάνω στην πλάτη των ταλαιπωρημένων εργαζομένων της ΕΡΤ δημιουργώντας ανύπαρκτα θέματα που κρύβουν τα πραγματικά προβλήματα και τις προκλήσεις της νέας εποχής για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Όπλο των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε έναν Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα που θα σέβεται τις αρχές και τους κανόνες Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος.
Για όλα τα παραπάνω καλούμε τους συναδέλφους στις εκλογές της 3ης και 4ης Ιουνίου να στηρίξουν με την ψήφο τους την ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. 


Η αταλάντευτη στάση της παράταξης την κρίσιμη διετία αποτελεί εγγύηση για τις δύσκολες μάχες που βρίσκονται μπροστά μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΚΑΒΟΥΡΙΑΡΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΚΑΡΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΝΤΑΞΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΡΑΘΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΟΔΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: