ΕΣΗΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

SELIDA Συνάδελφοι Με την ανεργία να καλπάζει, τους μιντιάρχες να επιβάλλουν συνεχώς σκληρότερα μνημόνια με τη μορφή ατομικών συμβάσεων για τους παλαιότερους, δελτίων παροχής για τους «τυχερούς» που βρίσκουν μια θέση στη «γαλέρα» και με… φύλλο πορείας για όσους απολύονται με μόνο αντίτιμο τα δεδουλευμένα, η ΕΣΗΕΑ γιόρτασε τα 100 χρόνια μοναξιάς και αποχής από την πραγματικότητα. Με τα εκκλησιαστικά πακέτα βοήθειας το προεδρείο έκανε πολιτική στην πλάτη των ανέργων, ενώ παράλληλα ετοίμαζε την υποδοχή Σαμαρά με την παρουσία των στην φιέστα της Ακαδημίας.   Την τελευταία διετία   Με πράξεις αλλά κυρίως με παραλείψεις ανεχθήκαμε μια προσπάθεια απομάκρυνσης του συνδικαλισμού από την ΕΣΗΕΑ και την διολίσθηση της Ένωσης σε ένα είδος επιμελητηρίου που μπέρδευε την αλληλεγγύη με την φιλανθρωπία δεξιάς κοπής. Ευτυχώς ο αγώνας των ανθρώπων της ΕΡΤ ενάντια στο μαύρο στη δημοσιογραφία και την δημοκρατία, ήρθε να διασώσει την χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας και την αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων. Όλων των δημοσιογράφων. Των πεταμένων από τη δουλειά τους, των εξαφανισμένων και χαμένων μέσα σε 12ωρα με 300 και 400 ευρώ και των λίγων που έψαχναν με κάθε τρόπο να προσεγγίσουν πρόωρα τη σύνταξη. Σ αυτό το τοπίο και μπροστά στο νέο κύμα εργοδοτικής επιδρομής εναντίον των εργαζόμενων σε όλα τα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση και διαδίκτυο), ο μόνος δρόμος είναι η αντίσταση και η συσπείρωση. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει η Ένωση να δεχτεί πως είναι ένα συνδικάτο για όλους τους δημοσιογράφους. Γιατί ακόμα και οι λίγοι τους οποίους νομίζει ότι σήμερα εκπροσωπεί δεν θα υπάρχουν αύριο. Τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή και αυτό το διαπιστώνουν καθημερινά και οι πιο αφελείς που βλέπουν πως όποιες υποχωρήσεις και να κάνουν δεν χορταίνει το εργοδοτικό θηρίο.   Ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει τώρα.   Οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις ΜΜΕ με τα συνεχώς μειούμενα έσοδα ζουν χάρη στην απλήρωτη εργασία, τις απλήρωτες εισφορές και τα απλήρωτα δάνεια. Καιρός είναι να αρχίσουν να πληρώνουν. Για τα δύο τελευταία, τον λόγο έχει κυρίως η κυβέρνηση. Για το πρώτο, τον λόγο έχουμε εμείς. Και σ’ αυτό τον αγώνα επιβίωσης με τελευταίο οχυρό την αξιοπρέπεια, πρέπει να δώσουμε τη μάχη μαζί με τους ανέργους, τα «μπλοκάκια» και τους εξαφανισμένους στις γαλέρες των ΜΜΕ. Ούτε ένας απλήρωτος, ούτε ένας ανασφάλιστος, ούτε ένας μόνος.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: