Η «ακάλυπτη επιταγή»…στην κάλπη

Η «ακάλυπτη επιταγή»…στην κάλπη! Ενας μικρός «πανικός» κατέλαβε κάποιους… ορόφους της ΕΣΗΕΑ το μεσημεράκι της Παρασκευής, όταν άνεργοι που περιμένουν να πληρωθούν για τη συμμετοχή τους στο επιδοτούμενο σεμινάριο κατάρτισης, άρχισαν να τηλεφωνούν και να περνούν από εκεί για να πάρουν τα λεφτά τους. Και δεν το έκαναν αυθαίρετα, είχαν ειδοποιηθεί από την ΕΣΗΕΑ με μήνυμα στα κινητά τους ότι την Παρασκευή θα πληρώνονταν. Τελικά η διαβεβαίωση που τους δόθηκε ήταν «ακάλυπτη επιταγή». Γιατί, απ’ ότι φαίνεται, δεν υπήρξε καμία σχετική ενημέρωση από τα υπουργεία που μπλέκονται σε αυτό το θέμα, το Οικονομίας και το Εργασίας, ότι την Παρασκευή θα είχε λήξει το ζήτημα. Παρ’ όλα αυτά, η διαβεβαίωση προς τους άνεργους δόθηκε. Το γιατί το ξέρει καλύτερα απ’ όλους η απερχόμενη Πρόεδρος. Αλλά δεν γίνονται έτσι αυτές οι δουλειές, ιδίως όταν οι άνεργοι περιμένουν πως και πως αυτά τα χρήματα, για να καλύψουν κάποια «τρύπα» και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Μαθεύτηκε αργότερα ότι το έγγραφο για την πίστωση των λογαριασμών είχε πάει στο Εργασίας από το Οικονομίας, την Πέμπτη. Μόλις μία μέρα μετά, ολοκληρώθηκε ο τελικός έλεγχος και μπήκαν η υπογραφή από τον Υπουργό Εργασίας, για να αναρτηθεί από την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση στη «Διαύγεια» και να πληρωθούν οι άνεργοι. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους άνεργους για να κερδίσει εντυπώσεις, είτε ότι δήθεν λύνει προβλήματα- που ο ίδιος δημιουργεί- είτε για να καταλογίσει τυχόν ευθύνες ολιγωρίας. Είναι ανεύθυνο, είναι ανέντιμο, είναι απρέπεια προς τους συναδέλφους.

Α.ΠΕ

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: