Υπερψηφίστηκε στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ η λειτουργία της Επιμορφωτικής Δομής της Ενωσης

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΗΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σε συνέχεια των ειλημμένων αποφάσεων υπ’ αρίθμ. 35/4-2-14, 39/18-2-14, 68/30-9-14, 70/14-10-14 και 86/10-2-15 κι έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των πιλοτικών σεμιναρίων, περιγράφουμε ακολούθως τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να εξασφαλίσουμε τη συνέχιση των επιμορφωτικών σεμιναρίων και την υλοποίηση της επιμορφωτικής δομής της ΕΣΗΕΑ:

Πραγματοποίηση ενός δεύτερου κύκλου πιλοτικών σεμιναρίων, το ερχόμενο φθινόπωρο, όπως περιγράφεται στο επισυναπτόμενο αναλυτικό σημείωμα του επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής καθ. Γ. Πλειού. Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι περιλαμβάνονται οι ακόλουθες θεματολογίες: 1) Δημοσιογραφία στο Διαδίκτυο, 2) Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στα Μέσα, 3) Ορθοφωνία, 4) Ρατσισμός και Δημοσιογραφία, 5) Ισλαμισμός τζιχαντισμός, δημοσιογραφική κάλυψη και ρόλος των ΜΜΕ, 6) Κρίση, εξτρεμισμός και δημοσιογραφική κάλυψη- Το παράδειγμα της Χ.Α., καθώς επίσης και μία ενότητα 12 ωρών, συνδεδεμένη με τα ανωτέρω σεμινάρια, με τίτλο «Δεοντολογία και Εργασιακές Σχέσεις», ώστε το σύνολο των συμμετεχόντων να αποκτούν με την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου βασικές γνώσεις για το σωματείο και τη λειτουργία του.

Έπειτα από επαφές μας με τη ΓΓΕΕ και τον Γ.Γ. κ. Λ. Κρέτσο, εξασφαλίσαμε από τη Γραμματεία χορηγία για την υλοποίηση του δεύτερου κύκλου των πιλοτικών σεμιναρίων.

Η Συντονιστική Επιτροπή, στη συνάντηση της 14ης/5/2015, ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του επικεφαλής της Επ. Επιτροπής καθ. Γ. Πλειού για τη στελέχωσή της, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις παρατηρήσεις που εξέφρασαν μέλη της Συντονιστικής (διατυπώθηκαν στη συνάντηση της 16ης/3/2015) και τις οποίες υιοθέτησε ο κ.Πλειός.

«Εισήγηση Συντονιστικής Επιτροπής προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για τη στελέχωση της Επιστημονικής Επιτροπής:

1. Κατερίνα Σαρικάκη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης (http://homepage.univie.ac.at/katharine.sarikakis/).
2. Ανδρέας Τάκης, Καθηγητής στο ΑΠΘ.
3. Νίκος Μπακουνάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (http://www.panteion.gr/index.php?p=view-person&section=&id=154&lang=el).
4. Αντώνης Σκαμνάκης Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ (http://www.jour.auth.gr/?page_id=1332)». Τα βιογραφικά των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής είναι διαθέσιμα στα συγκεκριμένα url, αλλά και στο Γραφείο Υποστήριξης Ανέργων.
Μετά από όλες τις συναντήσεις και τις διερευνητικές συζητήσεις που είχαμε τους μήνες που πέρασαν με αρμόδιους φορείς, καταλήγουμε ότι η πλέον ενδεδειγμένη ονομασία της επιμορφωτικής δομής της ΕΣΗΕΑ είναι «Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας». Με αυτήν την επιλογή διαχωρίζεται ο επιμορφωτικός ρόλος της Ενώσεως από αυτόν των ΚΕΚ, αλλά και περιλαμβάνεται η έννοια της εκπόνησης ερευνητικών προγραμμάτων, πέραν των επιμορφωτικών.

Προς τον σκοπό της υλοποίησης της ίδρυσης της επιμορφωτικής δομής της ΕΣΗΕΑ, η οποία άλλωστε προβλέπεται από το καταστατικό της Ένωσης, και της χρηματοδότησής της από κονδύλια του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία προορίζονται για την Διά Βίου Μάθηση, θα πρέπει να γίνουν τα εξής :

1. Να συσταθεί φορέας Διά Βίου Μάθησης της ΕΣΗΕΑ (Ινστιτούτο ΕΣΗΕΑ) κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 14 του Ν. 3879/2010 και να εγγραφεί στο Μητρώο Φορέων Διά Βίου Μάθησης με αίτηση που θα κατατεθεί εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ στον Δήμο Αθηναίων ώστε να αξιολογηθεί και να εγκριθεί από την αρμόδια προς τούτο Επιτροπή.

2. Να γίνει αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας ώστε ο φορέας Διά Βίου Μάθησης της ΕΣΗΕΑ να αναγνωριστεί ως αντίστοιχος των συναφών Φορέων Διά Βίου Μάθησης που συνιστούν οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών κατά τα οριζόμενα στο αρθρ. 3, παρ. 3, εδ. ια του Ν. 3879/2010.

Συναδελφικά,
Μαριλένα Κατσίμη
Γενική Γραμματέας Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: