ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σταθερά στο πλευρό των συναδέλφων για μια ΕΡΤ μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος


Η επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, παρά και κόντρα στις συντριπτικά γενικευμένες διαφωνίες πρώτα και κύρια από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και θολώνει μια πραγματική νίκη.
Ενώ σήμερα ο κλάδος των εργαζομένων στα ΜΜΕ και ολόκληρη η κοινωνία θα έπρεπε με το άνοιγμα της ΕΡΤ, κυριολεκτικά, να γιορτάζει τη νίκη της δημοκρατίας, τη νίκη ενός πρωτόγνωρου αγώνα των εργαζομένων, η επιλογή Ταγματάρχη διαμορφώνει αρνητικό κλίμα. Ακυρώνει τις πραγματικά ελπιδοφόρες προοπτικές που ανοίχτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα για μια ΕΡΤ ανεξάρτητη και πλουραλιστική, που με απελευθερωμένους τους εργαζόμενούς της θα υπηρετεί την ενημέρωση και τον πολιτισμό που απαιτεί και έχει ανάγκη η κοινωνία.
Είναι προφανές ότι το νέο δεν αρκεί να εξαγγέλλεται. Το νέο που όλοι προσδοκούσαμε και για το οποίο ως συνδικαλιστική παράταξη αγωνιστήκαμε δεν μπορεί να υπηρετηθεί από πρόσωπα που και διαδρομή και συμβολισμούς και περιεχόμενα έχουν.
Είναι τουλάχιστον άστοχο η από όλους αναμενόμενη νέα αφετηρία για την ΕΡΤ, που σηματοδότησε, παρά τις όποιες ελλείψεις του, ο σχετικός νόμος, να καθορίζεται από μια επιλογή, η οποία παραπέμπει ευθέως στο αμαρτωλό παρελθόν και η οποία συνδέεται ευθέως, αφενός με πολιτικές συρρίκνωσης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και αφετέρου με φανερές ή κρυφές σχέσεις υπηρέτησης με πολλούς τρόπους των ιδιωτικών ΜΜΕ.
Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος συμμερίζεται τις ανησυχίες και συντάσσεται με του συναδέλφους, οι οποίοι επί 23 μήνες αγωνίστηκαν ανυποχώρητα για την ΕΡΤ. Εκφράζει την αντίθεσή της στην τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη και δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνεχίσει να μάχεται, σταθερά στο πλευρό των συναδέλφων, για μια ΕΡΤ πραγματικά ανεξάρτητη και πλουραλιστική, μακριά από τις παθογένειες και τις αρρώστιες του παρελθόντος.

Η Ολομέλεια της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ – Αθήνα, 13 Μαϊου 2014

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: