Γ. Πλειός: Χάνεται μια χρυσή ευκαιρία για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση…

Σκληρή κριτική για τον τρόπο λειτουργίας της νέας ΕΡΤ ασκεί στην κυβέρνηση, μιλώντας στο «Στο Κόκκινο», ο πρόεδρος του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Πλειός, με αφορμή και την επιλογή «νέων» προσώπων (σ.σ. εννοεί τον Λάμπη Ταγματάρχη) στην διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Η δημόσια ράδιο – τηλεόραση πάντα κινδύνευε από την πολιτική εξουσία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, γι αυτό ήταν πολύ σωστή η προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για άνοιγμα της δημόσιας τηλεόρασης στην κοινωνία, κάτι το οποίο βρίσκεται σε αντίφαση με το σημερινό σχέδιο λειτουργίας της νέας ΕΡΤ», τόνισε ο καθηγητής Μ.Μ.Ε, Γιώργος Πλειός. Και συμπλήρωσε λέγοντας, «οι επιλογές είναι προαποφασισμένες και δείχνουν προσανατολισμό στην ανταγωνιστικότητα ιδιωτικού τύπου».

«Ο κόσμος αισθάνεται απογοήτευση διότι χάνεται μια χρυσή ευκαιρία για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, αφενός γιατί η ιδιωτική τηλεόραση καταρρέει και θα μπορούσε μια ποιοτική ΕΡΤ να καλύψει τις ανάγκες του κοινού, αφετέρου γιατί το πλαίσιο λειτουργίας της νέας ΕΡΤ, βαδίζει σε λάθος δρόμο», συμπλήρωσε.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: