Το βίντεο για το οποίο ήρθη η βουλευτική ασυλία του Κασιδιάρη

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την άρση ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής ύστερα από αίτημα των εισαγγελικών αρχών που βασίζεται σε ομιλία του Κασιδιάρη τον Μάιο του 2011 στον Ασπρόπυργο.

Στο βίντεο απαθανατίζεται ο χρυσαυγίτης βουλευτής να καλεί τους κατοίκους να διώξουν από την περιοχή τους τα «ανθρώπινα σκουπίδια», δηλαδή τους Ρομά. Η ομιλία έγινε δύο μέρες μετά το πογκρόμ που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο του 2011, εκμεταλλευόμενη τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε σύνολο 225 ψηφισάντων, 190 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας, 18 βουλευτές ψήφισαν κατά, ενώ 17 δήλωσαν «παρών».

Νωρίτερα, για την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη είχε γνωμοδοτήσει θετικά η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και η Ολομέλεια επικύρωσε τη γνωμοδότηση κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε, από την πλευρά του, πως υφίσταται πολιτική δίωξη και ότι στη φυλακή βρίσκεται λόγω του χαρακτήρα του. Όπως ισχυρίστηκε, οι διώξεις «εναντίον του πολιτικού λόγου» έχουν ενταθεί επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: