«Τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής» συνελήφθη για δεύτερη φορά – Πότε θα συλληφθούν οι καναλάρχες που τον προβάλλουν;

Για δεύτερη φορά συνελήφθη προχθές γνωστός «τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής» μετά από έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας όπου διαπιστώθηκαν φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις και χθες οδηγήθηκε στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες και άσκησαν δίωξη σε βάρος του.

Ο έλεγχος των αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, έγινε την Πέμπτη στην έδρα της επιχείρησης και σε αυτόν διαπιστώθηκε ότι δύο πελάτες, που λίγο νωρίτερα είχαν πουλήσει τα τιμαλφή τους στο κατάστημα δεν πήραν αποδείξεις συνολικής αξίας ύψους μεγαλύτερης των πεντακοσίων ευρώ.

Επίσης, βρέθηκε ότι στο κατάστημα απασχολούνταν δύο εργαζόμενοι, που δεν αναγράφονταν στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Μετά από αυτό ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Ι.Κ.Α. και Δ.Ο.Υ.) για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων, ενώ ο ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου συνελήφθη εντός στα όρια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ο «τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής» είχε συλληφθεί πάλι πέρσι στα μέσα Ιουλίου για υπεξαίρεση αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας αδίκημα για το οποίο είχε απολογηθεί σε ανακριτή καθώς η δίωξη σε βάρος του ήταν σε βαθμό κακουργήματος.

Οι αστυνομικοί τότε διαπίστωσαν κατά τον έλεγχό τους σε ένα από τα καταστήματά του, τα πολύτιμα αντικείμενα, (χρυσά νομίσματα, κοσμήματα κ.α.) τα οποία είχαν ενεχυριάσει πελάτες του το τελευταίο μήνα, δεν φυλάσσονταν στο κατάστημα όπως ορίζει ο νόμος.

Τέλος, δεν βρέθηκαν καθόλου τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο, τα οποία υποχρεούταν να φυλάσσει, βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών, για ένα μήνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών στα δύο χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης αγοράσθηκαν και ενεχυριάστηκαν περισσότερα από 100 κιλά χρυσού, η αξία των οποίων αγγίζει το 1 με 1,5 εκατ. ευρώ.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: