«Ελεύθεροι»… κυκλοφορούν ακόμα οι «Τύποι»

Δεν κυκλοφόρησε σήμερα η κεντροδεξιά εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», λόγω νέας 24ωρης απεργίας του συνόλου των 170 εργαζομένων στην επιχείρηση ΗΜΕΠΕΤ Α.Ε. (που εκδίδει την εφημερίδα) ιδιοκτησίας των κυρίων  Σκαναβή και Μπενέκου, την οποία κήρυξαν τα συνεργαζόμενα σωματεία του Τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ). Ο λόγος της απεργίας είναι απλός όσο και δραματικός για τη ζωή των εργαζομένων στην εταιρεία: τους χρωστάνε δεδουλευμένα πολλών μηνών συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ και τους… δουλεύουν οι ιδιοκτήτες ψιλό γαζί.

Τούτη την ώρα η εταιρεία των Σκαναβή – Μπενέκου… δικάζει τις συνδικαλιστικές Ενώσεις στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας, κατά τα ειωθότα, απαιτώντας από τη Δικαιοσύνη να κρίνει την απεργία παράνομη και καταχρηστική… Ωστόσο η συνέλευση των εργαζομένων σήμερα το πρωί αποφάσισε να συνεχίσει με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες (ώστε να παρακαμφθούν οι νομικές απαγορεύσεις) την κινητοποίηση έως ότου η εργοδοσία συμμορφωθεί με το νόμο και εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Στην πρωϊνή συνέλευση των εργαζομένων μεταφέρθηκε από εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ελεύθερο Τύπο ότι η εργοδοσία ομολόγησε ότι βαρύνεται με χρέη προς το Δημόσιο (φόροι, ΙΚΑ, ΕΤΑ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ κ.λπ) ύψους 7.500.000 ευρώ!. Παράλληλα, όλη η δημοσιογραφική πιάτσα γνωρίζει ότι η ίδια επιχείρηση χρωστάει κάπου 20.000.000 ευρώ στις τράπεζες από θαλασσοδάνεια που έλαβε με… πολιτικά μέσα.

Το αβίαστο ερώτημα, που ο καθένας σας θα θέσει, είναι ασφαλώς το πως αυτοί οι ιδιοκτήτες συνεχίζουν να υποδύονται τους εκδότες και να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, όταν μάλιστα ο ένας εξ αυτών φαίνεται από τη γνωστή λίστα Λαγκάρντ να κατέχει μερικά εκατομμυριάκια ήδη από το 2007, στο υποκατάστημα Γενεύης της HSBC…

Κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας στον «Ελεύθερο Τύπο»

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς Τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και την ιστοσελίδα «www.e-typos.com», από τις 16.00 της Παρασκευής, 8 Μαΐου 2015 έως τις 16.00 του Σαββάτου, 9 Μαΐου 2015.

Η κινητοποίηση συνεχίζεται με την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας, έπειτα από την παραβίαση της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των Ενώσεων, των εργαζομένων, της εργοδοσίας του Ελεύθερου Τύπου και του Υπουργού Εργασίας, κατά την τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για το χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους.

Επίσης, αύριο Σάββατο, 9 Μαΐου 2015 και ώρα 13.00 θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 3ος όροφος, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν μετά την παραβίαση της τριμερούς συμφωνίας και οι περαιτέρω ενέργειές μας.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: