Οι καθαρίστριες με κόκκινο γάντι στο Μαξίμου

Στο Μαξίμου οι καθαρίστριες - ΑΠΕ-ΜΠΕ/ANDREA BONETTI
Στο Μαξίμου οι καθαρίστριες – ΑΠΕ-ΜΠΕ/ANDREA BONETTI

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι επαναπροσληφθείσες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Φορώντας τα κόκκινα πλαστικά γάντια τους και κάνοντας το σήμα της νίκης, οι… πρώην απολυμένες μίλησαν με τον πρωθυπουργό, έβγαλαν φωτογραφίες και έκαναν ακόμη μία δυναμική εμφάνιση.

Και ορισμένες απ’ αυτές δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, όταν ο Αλέξης Τσίπρας τους είπε πως «ο δικός σας αγώνας μου δίνει δύναμη στον αγώνα μας με τους δανειστές».

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Δεν πρέπει να ευχαριστείτε εσείς εμάς, εμείς πρέπει να ευχαριστήσουμε εσάς γιατί σε δύσκολες στιγμές δώσατε ένα παράδειγμα αυταπάρνησης και αγώνα. Και πρέπει να σας εκμυστηρευτώ και κάτι ακόμα. Ακόμα και στη συνάντησή μου με την καγκελάριο, χωρίς να αναφερθώ εγώ σε εσάς, αναφέρθηκε αυτή σε εσάς και είπε ότι ήταν άδικο αυτό που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση σε εσάς. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι όταν ένας αγώνας είναι δίκαιος, μπορεί να ξεπεράσει τα σύνορα. Και ο δικός σας αγώνας ήταν δίκαιος και ξεπέρασε τα σύνορα. Σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή ότι όπως ήσασταν εσείς τα προηγούμενα δυο χρόνια, σε ίδιες δύσκολες συνθήκες είναι χιλιάδες εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, το μυαλό μας είναι σε αυτούς και το δικό σας πρέπει να είναι, το παράδειγμά σας όμως δίνει δύναμη».

Αφορμή για τη σημερινή συνάντηση ήταν η ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και διαθέσιμων καθαριστριών, που είναι συνολικά 420.

Τις επόμενες μέρες θα επιστρέψουν στις θέσεις που είχαν, ενώ με απόφαση του ΥΠΟΙΚ θα μπορούν να μεταφέρονται σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου όπου υπάρχει ανάγκη.

Η εξέλιξη ήρθε 22 μήνες αφότου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και έναν χρόνο αφότου έστησαν την σκηνή τους έξω από το ΥΠΟΙΚ στην Καραγιώργη Σερβίας.

Τη σκηνή αναμένεται να την ξεστήσουν τη Δευτέρα το πρωί με  ένα πάρτι που θα ξεκινήσει το πρωί και στο οποίο θα είναι καλεσμένοι όλοι όσοι συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των καθαριστριών.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: