ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε τον εκφοβισμό και τη στοχοποίηση των συναδέλφων από τη Χρυσή Αυγή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στις Φυλακές Κορυδαλλού, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη και την Πρόεδρο του Δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη, με την οποία ζητά να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης και τη διευκόλυνση των Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων που την καλύπτουν, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικών συνδέσεων, για την άμεση ενημέρωση των πολιτών.
Και ενώ η κοινή γνώμη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό παρακολουθεί τη διαδικασία με μεγάλο ενδιαφέρον, διάφορα – κυρίως διαδικτυακά – μέσα στοχοποιούν και απειλούν δημοσιογράφους, οι οποίοι αποκαλύπτουν καθημερινά το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.
Το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, που έχουν σαν στόχο τον εκφοβισμό των συναδέλφων αλλά και την ελευθερία του Τύπου και καλούν όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να εμποδίσουν την ενημέρωση, να σταματήσουν γιατί, ό,τι και να κάνουν, οι δημοσιογράφοι θα παραμείνουν πιστοί στους κανόνες της αληθινής ενημέρωσης και της δεοντολογίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: