Ειδήσεις της ανατροπής…

Η τηλεοπτική σεζόν που διανύουμε είναι σαφέστατα περίοδος ανακατατάξεων, όχι μόνο στον τομέα της ψυχαγωγίας αλλά και της ενημέρωσης. Οι διαρκείς και κρίσιμες εξελίξεις, εντός και εκτός των τειχών, καθηλώνουν ολοένα και περισσότερους… ολοένα και περισσότερο μπροστά στις μικρές τους οθόνες.

Οι πρώτες αλλαγές φάνηκαν στην τηλεθέαση ως προς το σύνολο του προγράμματος κάθε τηλεοπτικού σταθμού, ακολούθησε η αύξηση στον χρόνο που αφιερώνουν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες οι πολίτες και πλέον είναι εμφανές ότι υπάρχουν ανατροπές και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών εθνικής εμβέλειας. Θεωρούνται «ναυαρχίδες» στο πρόγραμμα κάθε τηλεοπτικού σταθμού, προσδίδουν… κύρος και ουσιαστικά διαμορφώνουν το προφίλ του. Οι αναταράξεις σε αυτά δημιουργούν ντόμινο επηρεάζοντας το σύνολο του προγράμματος κάθε τηλεοπτικού σταθμού.

Μια προσεκτική ματιά στα όσα έχουν καταγραφεί από τη Nielsen Audience Measurement για το χρονικό διάστημα 15/10/2014 έως και 15/4/2015, σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι, δείχνει ξεκάθαρα ότι το δελτίο του ΑΝΤ1 παραμένει στην κορυφή, παρουσιάζοντας μάλιστα αύξηση τηλεθεατών, ενώ το δελτίο του ΜEGA έχει χάσει και τη δεύτερη θέση, την οποία πλέον έχει «καπαρώσει» το δελτίο του ALPHA που εμφανίζει σημαντική αύξηση τηλεθεατών. Βέβαια το δελτίο του καναλιού της Κάντζας μεταδίδεται νωρίτερα (στις 19.00) από εκείνα των άλλων δύο (20.00). Αναταράξεις όμως υπάρχουν και στις παρακάτω θέσεις, καθώς το δελτίο του STAR μπορεί να παραμένει στην τέταρτη θέση, όπως και πέρσι (μεταδίδεται στις 19.45), αλλά χάνει τηλεθεατές και το πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής πλέον το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ (μεταδίδεται στις 21.00).

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τη Μαρία Χούκλη παραμένει στην κορυφή προσελκύοντας το ενδιαφέρον κατά μέσον όρο 868.000 τηλεθεατών (το ίδιο διάστημα πέρσι είχε 802.000) και ακολουθεί εκείνο του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ που καθηλώνει μπροστά στους δέκτες τους 761.000 τηλεθεατές. Το κανάλι της Κάντζας έχει πετύχει τη μεγαλύτερη αύξηση τηλεθεατών σε σύγκριση με πέρσι που το παρακολουθούσαν 525.000 άτομα. Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον 236.000 περισσότερων τηλεθεατών από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα πάντως υπάρχουν… ανατροπές. Ο ALPHA παραμένει κυρίαρχος έχοντας «καπαρώσει» και φέτος όπως και πέρσι την κορυφή, ενώ το δελτίο του MEGA έχει κι εδώ χάσει τη δεύτερη θέση, την οποία πλέον έχει πιάσει το δελτίο του ΑΝΤ1. Το κεντρικό δελτίο του STAR παραμένει στην τέταρτη θέση, χάνοντας όμως συνεχώς τηλεθεατές, ενώ η… έκπληξη έρχεται από τη Ν ΕΝΑ (οσονούπω θα αλλάξει τίτλο αφού το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ ψηφίστηκε στη Βουλή) που έχει καταφέρει να αυξήσει σημαντικά τους τηλεθεατές της και να ξεπεράσει το δελτίο του ΣΚΑΪ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δελτίο της Ν ΕΝΑ τα Σαββατοκύριακα τη φετινή τηλεοπτική περίοδο παρακολουθούν 368.000 τηλεθεατές, δηλαδή 69.000 περισσότεροι από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αντίθετα το δελτίο του ΣΚΑΪ το έβλεπαν πέρσι 366.000 άτομα και φέτος το παρακολουθούν 361.000. Δηλαδή, παρ’ ότι χάνει μόλις 5.000 τηλεθεατές, είναι τέτοια η άνοδος που εμφανίζει το δελτίο της Ν ΕΝΑ που το προσπέρασε. Το MEGA από πέρσι έχει χάσει 40.000 τηλεθεατές, ενώ ΑΝΤ1 και ALPHA έχουν κερδίσει από 6.000 περισσότερους τηλεθεατές το καθένα.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: