Την Κυριακή 3/5 η προβολή του ντοκιμαντέρ «oPRESSion» στην ΕΣΗΕΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου (3 Μαΐου), αποδεχόμενο την προσφορά των δημιουργών του ντοκιμαντέρ «oPRESSion», αποφάσισε την προβολή του στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ «Γ. Καράντζας» (Ακαδημίας 20 1ος όροφος), την Κυριακή 3 Μαίου 2015, στις 7 μ.μ.

Το ντοκιμαντέρ «oPRESSion» είναι δημιούργημα δύο φοιτητών, της Μυρτώς Συμεωνίδου Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που το κατέθεσε ως πτυχιακή εργασία, και του Νίκου Πανιεράκη, τεταρτοετή φοιτητή του τμήματος ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθήνας, που το σκηνοθέτησε.

Το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει διάρκεια 45΄, πραγματεύεται τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει, οι παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο αυξάνονται και οι δημοσιογράφοι καλούνται να επιλέξουν, αν θα ακολουθήσουν μια κεντρική γραμμή ή αν θα τολμήσουν να τηρήσουν μια διαφορετική στάση. Στο «oPRESSion» καταγράφονται μερικά από τα πολλά περιστατικά που δείχνουν ότι ένα από τα θύματα της κρίσης στην Ελλάδα, είναι η ελευθεροτυπία.

Χορηγός επικοινωνίας του ντοκιμαντέρ «oPRESSion» είναι η “ertopen” και προβλήθηκε για πρώτη φορά στο «17o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης», στις 17 Μαρτίου 2015.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: