Ν. Φίλης: Σκάνδαλο από μόνη της η Digea, στόχος μας μια δημόσια πληροφόρηση που θα σέβεται τον πολίτη

Δημόσια πληροφόρηση που θα σέβεται τον πολίτη είναι ο στόχος της κυβέρνησης με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης κατά την ομιλία του τη Δευτέρα στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται «μέτρα που βάζουν σε τάξη τη ζούγκλα της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας».

Τόνισε επίσης ότι με αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία επαναφέρουμε τη χώρα μας και σε αυτό τον τομέα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο καθώς, όπως κατήγγειλε, η Digea είναι ένα «σκάνδαλο από μόνη της που παραβίασε πλήρως την ευρωπαϊκή νομοθεσία». Απευθυνόμενος μάλιστα στην αντιπολίτευση σημείωσε ότι με το ν/σ για την ΕΡΤ αξιοποιούμε τα «δικά σας παιδιά» τα οποία επαναπροσλαμβάνουμε χωρίς κομματικά κριτήρια.

Τέλος ο Ν. Φίλης ξεκαθάρισε ότι θα λειτουργήσουν όλα τα κανάλια, με τα κριτήρια των υγιών επιχειρήσεων. Η σχέση ιδίων κεφαλαίων με τα δάνεια θα πρέπει να είναι η ίδια ακριβώς όπως ισχύει με την κάθε μικρομεσαία επιχείρηση που κλείνει.

Ενώ σε σχέση με την προσχηματική κριτική της αντιπολίτευσης ότι θα κλείσουν οι επιχειρήσεις και θα μείνουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει «να γίνουν ασπίδα οι εργαζόμενοι διαφόρων διαπλεκόμενων και δολίων συμφερόντων, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες που θα διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους». Πρόσθεσε τέλος ότι «όποιος δεν θα μπορεί να έχει την επιχείρηση, δεν θα την έχει, θα την πάρει άλλος με καθαρό, όμως και νόμιμο τρόπο».

Δείτε το βίντεο:

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: