Οι ταξικοί στόχοι των «θεσμών»

Στα 44,1 εκατ. ανθρώπους στις χώρες της Ε.Ε. φτάνουν όσες κι όσοι εργάζονται με πολύ χαμηλές αμοιβές και ασφαλιστικά δικαιώματα σε καθεστώς «μερικής απασχόλησης», στο λεγόμενο part-time σύστημα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων με part-time δουλειά εμφανίζεται στην Ελλάδα (72,1%), με το 70% αυτών να είναι γυναίκες. Αυτά μάς τα λέει η EUROSTAT, για να μας υποχρεώσει να καταλάβουμε επιτέλους ότι …απέδωσε η πενταετής μνημονιακή πολιτική (των ταξικών μέτρων της «εσωτερικής υποτίμησης» με τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων και την επέκταση της φτώχειας μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες απώλειας του 25% του ελληνικού ΑΕΠ).

Διότι, ασφαλώς ο στόχος της τρόικας ποτέ δεν υπήρξε η ουσιαστική αντιμετώπιση της οικονομικής φούσκας με τα δανεικά, η μείωση του δημόσιου χρέους που έχει εκτοξευθεί στο 177% του εναπομείναντος ΑΕΠ, ή η πάταξη της «γραφειοκρατίας», της διαπλοκής και της «παραοικονόμιας», αλλά ήταν (και είναι), η αφαίρεση εισοδήματος και δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολουμένων και των μικρομεσαίων παραγωγών. Και βεβαίως κεντρική ιδέα των Μνημονίων ήταν (και είναι), η κατάργηση των δημοσίων κοινωνικών υπηρεσιών, η αλλαγή της ιδιοκτησίας της γης και εν τέλει η παραχώρηση όλων των εξουσιών και των παραγωγικών μέσων στην νομενκατούρα των αγορών, την τραπεζοκρατία των δανειστών και των εγχωρίων ταξικών συμμάχων τους.

Τούτες λοιπόν τις μέρες οι δυνάμεις του Κεφαλαίου εξαπολύουν τις τελικές τους επιθέσεις με όλα τα μέσα (και ιδίως τα ΜΜΕ της διεθνούς και εθνικής …διαπλοκής) για να ανατρέψουν (ή έστω να αποδυναμώσουν όσο μπορούν) την κυβέρνηση Τσίπρα στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν την ταξική τους επίθεση στο πειραματόζωό τους. Στην Ελλάδα, δηλαδή, που οι ίδιοι κεροδοσκοπώντας, ενσυνείδητα την χρεοκόπησαν, ώστε τώρα να θέλουν να την κατακτήσουν σε χαμηλές τιμές, δίχως …άλλα βάρη (κοινωνικό κράτος, συνδικάτα, δημοκρατικά δικαιώματα, εκλογές κ.ο.κ) .

Μόνο αν δούμε έτσι τα πράγματα μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί λυσσάνε να μάς επιβάλλουν την «απελευθέρωση» των απολύσεων, τη νέα μείωση των μισθών και των συντάξεων (και ούτε καν δέχονται να συζητήσουμε λ.χ. το κλείσιμο της ψαλίδας των αμοιβών, τη δικαιότερη δηλαδή αναδιανομή του πλούτου), τη διατήρηση των επενδυτικών «ελευθεριών» και των φορολογικών προνομίων του Κεφαλαίου, και την επιτάχυνση των «ιδιωτικοποιήσεων» υποδομών, κλάδων παραγωγής, φιλέτων γης, νερά, υπέδαφος, ενέργεια κ.λπ.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: