Ν. Βαλαβάνη: «Εκβιασμός» πίσω από τη διακοπή ρεύματος στην εφορία Αμαρουσίου

Διεκόπη το πρωί της Τετάρτης η παροχή ρεύματος στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, όπου στεγάζονται οι ελεγκτικές υπηρεσίες για υποθέσεις όπως η λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα του εξωτερικού.

Σε απόπειρα εκβιασμού οφείλεται μεθόδευση της διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κτήριο, στο οποίο στεγάζεται η εφορία μεγάλου πλούτου. Αυτή τη σοβαρή καταγγελία έκανε, μιλώντας στο «Mega», η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, που τόνισε ότι το Δημόσιο χάνει εκατομμύρια ευρώ από την διακοπή του ρεύματος.
Η υπόθεση έχει ως εξής: Εξ αιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών, η ΔΕΗ «έκοψε» την παροχή ρεύματος στο κτήριο των 17 ορόφων. Σε αυτό στεγάζονται επιχειρήσεις, αλλά και φορείς οικονομικού ελέγχου μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και … τροφαντού πλούτου. Συγκεκριμένα: Στον 7ο όροφο στεγάζεται το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το οποίο έχει αρμοδιότητα σε υποθέσεις όπως η λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα του εξωτερικού. Επίσης, στον 17ο όροφο εδρεύει η εφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η λειτουργία μιας γεννήτριας επαρκεί για να ανεβοκατεβαίνουν οι ανελκυστήρες, όχι όμως και για να κάνουν τη δουλειά τους, τόσο η εφορία, όσο και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, που αφορά την λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα του εξωτερικού και στον 17ο η εφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Το πρωί της Τετάρτης δυο εταιρείες – οφειλέτες, που χρωστούσαν 2 και 1,5 εκατ. ευρώ, έσπευσαν εκεί για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Οι άνθρωποί τους όμως έφυγαν άπραγοι, καθώς οι υπολογιστές – και φυσικά το όλο σύστημα μηχανογράφησης- βρισκόταν εκτός ενεργείας, ελλείψει ρεύματος. Κι αυτά είναι μόνο δυο παραδείγματα… Το Δημόσιο χάνει χρήματα και μάλιστα σε μια περίοδο, κατά την οποία το τελευταίο που χρειάζεται είναι αυτό.

Η κ. Βαλαβάνη ζήτησε άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, εκ μέρους κάθε φορέα του Δημοσίου που έχει σχετική αρμοδιότητα.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: