Ετσι αδειάζει ο φίρερ της Χρυσής Αυγής τους …συναγωνιστές του

Ετσι αδειάζει ο φίρερ
Την εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, η Νομαρχιακή Α’ Αθήνας και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησε πλήθος κόσμου

«Η πρώτη μέρα της δίκης ήταν απολύτως αποκαλυπτική γιατί η Χρυσή Αυγή φάνηκε ακόμα μια φορά ως αυτό που είναι: μια εγκληματική οργάνωση, της οποίας η ηγεσία είναι διατεθειμένη, προκειμένου να διασωθεί η ίδια, να ξεπουλήσει τους μέχρι χθες συναγωνιστές της που η ίδια έστελνε στις αποστολές των Ταγμάτων Εφόδου», τόνισε ο Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος του «Ιού» της «Εφ.Συν.», κατά την εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες, στο γεμάτο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, η Νομαρχιακή Α’ Αθήνας και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως ανέφερε ο Δ. Ψαρράς, η πάγια τακτική του Μιχαλολιάκου, να εξαφανίζεται από τις δίκες ώστε να παραμένει έξω από το κάδρο της ενοχής, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το επιχείρημα ότι το κατηγορητήριο είναι έωλο και ότι οι διώξεις έχουν πολιτικό κίνητρο.

Απάντησε ακόμα στην υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής που έγινε εμφανής στην πρόσφατη εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη, ότι δήθεν δεν έχει καμία ποινική αξία η ιδεολογία του ναζισμού και δεν αφορά τη δίκη, επισημαίνοντας ότι η ναζιστική ιδεολογία αποτελεί το κίνητρο της εγκληματικής δράσης και χωρίς αναφορά σ’ αυτήν μοιάζει ακατανόητη η συγκρότηση ταγμάτων εφόδου και η επιλογή των στόχων τους, η οποία γίνεται με ιδεολογικά κριτήρια.

«Λανθασμένη γραμμή»

Ο Αντώνης Νταβανέλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι είναι απολύτως λανθασμένη η γραμμή τμήματος της Αριστεράς ότι η Χρυσή Αυγή κόβει ψήφους από τη Ν.Δ. ή ότι μέσω της δικαστικής δίωξης της ναζιστικής οργάνωσης νομιμοποιούνται οι διατάξεις των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα και επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν στη Βουλή να απαντάμε και να συζητάμε με αυτούς που τη μέρα φορούν γραβάτα και τη νύχτα άρβυλα.

Η Ελευθερία Κουμάντου από το παρατηρητήριο Golden Dawn Watch μίλησε για τον de facto αποκλεισμό του κοινού από τη δικαστική αίθουσα, για τον μικρό αριθμό θέσεων και για την ελλιπή μικροφωνική εγκατάσταση και ανέφερε ότι από την εμπειρία του γερμανικού παρατηρητηρίου NSU Watch προκύπτει ότι μόνο η κοινή γνώμη μπορεί να ασκήσει πίεση στο δικαστήριο και ότι για να δικαιωθούν τα θύματα και οι οικογένειές τους δεν αρκεί η ποινική δίκη, αλλά πρέπει να βρουν δικαίωση και στην κοινωνία.

Ο Δημοσθένης Παπαδάτος, συντονιστής του Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο χρόνος διεξαγωγής της δίκης, αλλά και η ατζέντα που έχει διαλέξει το πολιτικό σύστημα, κόμματα και συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης για να αποδημήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ευνοεί την επάνοδο της Χρυσής Αυγής.

«Η μετατροπή της πολιτικής σε ηθική, ή η μεταμφίεση πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων σε ζητήματα ασφάλειας (ή η διόγκωση υπαρκτών τέτοιων ζητημάτων), και βεβαίως η συνεχής αντιπροσφυγική και αντιτρομοκρατική υστερία, δουλεύουν ακριβώς στην κατεύθυνση του να ξηλωθεί το κλίμα που οδήγησε τους νεοναζί στο σκαμνί», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε «να συμβάλουμε, ως κόμμα και ως κυβέρνηση, στο να μην αντιμετωπίζεται η Χρυσή Αυγή ως ένα ακόμα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα».

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: