«Ερωτοδικείο» χωρίς το μπρίο του Λεουτσάκου η εκπομπή του Πρετεντέρη

Γιάννης Πρετεντέρης

Aρθρο της «ΑΥΓΗΣ» για το δημοσιογράφο του MEGA

Διαμορφωτής της κοινής γνώμης, χωρίς κοινή γνώμη… Εκπομπή που μετατράπηκε σε παρέλαση γραφικών… «Ερωτοδικείο» και μάλιστα χωρίς το μπρίο του Λεουτσάκου κατάντησε η «Ανατροπή»… Σκιάχτρο αφημένο στους αχυρώνες να το τσιμπολογούν μετά χαράς τα κοράκια της AGB… Είναι μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποιεί ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης σε άρθρο του στην «ΑΥΓΗ» για να περιγράψει το αντιπολιτευτικό μένος του «αρεοπαγίτη» Γιάννη Πρετεντέρη όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλεί… Διαβάστε στη συνέχεια ολόκληρο το κείμενο του δημοσιογράφου:

Ο δικαστής Πρετεντέρης αποφασίζει και διατάζει
Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Ο «αρεοπαγίτης» Ιωάννης Πρετεντέρης απήγγειλε τις κατηγορίες, δίκασε, καταδίκασε, εξεμέτρησε και την ποινή
«Μια στάση πληρωμών και ένα πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα δεν έχουν μόνο πολιτικές αλλά και βαρύτατες ποινικές ευθύνες για εκείνους που θα πάρουν την απόφαση. Πώς θα διατηρηθεί το σημερινό δημοκρατικό πλαίσιο όταν οι κυβερνώντες γνωρίζουν ότι μια απώλεια της εξουσίας θα ισοδυναμεί με ειδικό δικαστήριο και ενδεχομένως με πολλές δεκαετίες φυλακής;». Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Ο «αρεοπαγίτης» Ιωάννης Πρετεντέρης απήγγειλε τις κατηγορίες, δίκασε, καταδίκασε, εξεμέτρησε και την ποινή. Δεκαετίες θα φάτε, κουφάλες, αν δεν πλερώσετε τη δόση του ΔΝΤ. Γιατί μόνο δεκαετίες, κύριε Γιάννη; Ρίξτε τους ισόβια, ρίξτε τους εις θάνατον, να τιμήσετε και τους «απριλιανούς» που εορτάζουν σήμερα.

Χρόνια και χρόνια στο στρατοδικείο του δελτίου των 8, ο δικαστής Πρετεντέρης έχει αποκτήσει τεράστια πείρα δικών και καταδικών. Κανένας δεν ξέφυγε από τα γουνάκια του, δάσκαλοι, καθηγητές, πανεπιστημιακοί, διοικητικοί, φοιτητές, αγρότες, λιμενεργάτες, καθαρίστριες, συνδικαλιστές, διαδηλωτές, κόμματα, όλοι οι εχθροί των αφεντικών του Γιάννη -κι είχε πολλά αφεντικά, τρομάρα του- πατήθηκαν χάμω σαν τα σκουλήκια. Στόμωσε η πένα του Πρετεντέρη να υπογράφει καταδίκες, έγινε σαν το σπαθί του Μπότσαρη, που στόμωνε από αίμα στα γιουρούσια του 1821.

Τι είναι αυτός ο βόρβορος του Πρετεντέρη; Μην είναι η μνησικακία τού διαμορφωτή της κοινής, επειδή η κοινή γνώμη τον έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της και ψήφισε αντίθετα από τις επιθυμίες και τις ορμήνιες του; Διαμορφωτής κοινής γνώμης, χωρίς κοινή γνώμη, σκιάχτρο αφημένο στους αχυρώνες να το τσιμπολογούν μετά χαράς τα κοράκια της AGB. Του γύρισε οριστικώς την πλάτη η κοινή γνώμη, μετέτρεψε την πάλαι ποτέ κραταιά εκπομπή του σε περιφρονημένη παρέλαση γραφικών, Πάγκαλος, Σώτη, Ψαριανός, Τατσόπουλος μαζεύονται κάθε Δευτέρα βράδυ στο Mega και μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τ” ακούνε. «Ερωτοδικείο» κατάντησε η «Ανατροπή» και μάλιστα χωρίς το μπρίο του αξεπέραστου Πέτρου Λεουτσάκου.

Τι είναι αυτός ο βόρβορος του Πρετεντέρη; Μην είναι η οργή και ο φόβος των εργοδοτών του; Ολόκληρο το «Βήμα της Κυριακής» ήταν φωτιά και τσεκούρι, κομμάτια σάρκας θα έκοβε το χαρτί αν είχε δόντια. Η οργή και ο φόβος του ΔΟΛ, που κινδυνεύει να υποστεί, για πρώτη φορά στην ιστορία του, έλεγχο των οικονομικών πεπραγμένων του. Να τους διώξουμε άρον – άρον αυτούς τους περίεργους που κυβερνούν, γιατί μπορεί να ελέγξουν τα δάνειά μας και ν” ανακαλύψουν ότι μυρίζουν θάλασσα, φύκια και αρμύρα. Αυτά δεν είναι δάνεια, είναι κουτσομούρες.

Μνησικακία, οργή, φόβος και άλλα συναισθήματα του παλαιού καθεστώτος, που βλέπει την αδιαλλαξία του Σόιμπλε και της Λαγκάρντ σαν το ελιξίριο που θα το αναστήσει εκ νεκρών. Σπρώχνουν οι Πρετεντέρηδες την ταφόπλακα για να ξαναβγούν στην επιφάνεια και να κατασπαράξουν όποιον βρουν μπροστά τους. Ας έχουμε, γενικώς, τον νου μας, διότι, ως γνωστόν, τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: