Δεξιά δημαγωγία για ηλιθίους

Σύμφωνα με όλα τα εγχειρίδια της δημαγωγίας τα οποία μελετά η ελληνική ακροδεξιά και κεντροδεξιά αντιπολίτευση, το δράμα των προσφύγων και των φτωχών μεταναστών αποτελεί ένα …παραδοσιακό πολιτικό όπλο κατά της Αριστεράς. Πάση θυσία οι πρόσφυγες και οι καταφρονεμένοι πρέπει, με βάση τη σχετική προπαγάνδα των ΜΜΕ της Διαπλοκής, να μετατραπούν σε φοβερό και τρομερό «εθνικό κίνδυνο», τον οποίο οι αριστεροί, και εν προκειμένω η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατανοούν (και τον προκαλούν μάλιστα), επειδή είναι ως γνωστόν …εθνικώς ύποπτοι.

Η συνταγή της πρόκλησης πανικού με τα στερεότυπα που προορίζονται για τον «μέσο ηλίθιο» (ότι λ.χ οι κάθε λογής «μαύροι μας φέρνουν αρρώστιες», «μάς τρώνε το ψωμί», «χαλάνε την τουριστική βιτρίνα μας», «αυξάνουν την εγκληματικότητα»), είναι το πρώτο βήμα για να καλλιεργηθεί και να εμπεδωθεί σε μεγάλα τμήματα του γηγενούς πληθυσμού η μισαλλοδοξία κατά των «λαθρομεταναστών» – όπως επίτηδες τους χαρακτηρίζουν απαξιωτικά- και η οποία με τη σειρά της θα τροφοδοτήσει την πολιτική αστάθεια, τη βαρβαρότητα, τον αυταρχισμό και εν τέλει τις εγκληματικές ναζιστικές συμμορίες.

Αυτή την εγκληματική τακτική ακολουθούν οι δήθεν αντιλαϊκιστικές, φιλοευρωπαϊκές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις (Σαμαράς, Βενιζέλος, Στ. Θεοδωράκης κ.λπ) μαζί με την αλήτικη δημοσιογραφία των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, για να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Και λίγο τους ενδιαφέρει αν εν τω μεταξύ ξεπλένεται η κάθε Χρυσή Αυγή, πέφτει κι άλλο η αξία της ανθρώπινης ζωής, της αλληλεγγύης, του πολιτισμού και παρεμπιπτόντως πάει στο διάολο κι η πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενεία του γκρικ τζατζίκι.

Το δυστύχημα για την ενωμένη δεξιά αντιπολίτευση των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Στ. Θεοδωράκη είναι ότι το πράγματι μέγα ζήτημα των φονικών αδιάκοπων πολέμων, των φυσικών, των κοινωνικών καταστροφών, της φτώχειας  και των εξ αυτών προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών δεν προφέρεται για κομματική μικροπολιτική …εθνική εκμετάλλευση. Είναι πολύ σοβαρό θέμα για να το αφήσουμε στους σεσημασμένους υποκριτές και τους δημαγωγούς. Στην Ελλάδα πιστεύω ότι πλέον, μετά από πέντε χρόνια μνημονιακών εγκλημάτων και σκανδάλων, το ξενοφοβικό κουτόχορτο δεν πουλάει πια.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: