Όταν τα επιχειρήματα γυρίζουν μπούμερανγκ

Πώς αντιδρούν οι καναλάρχες; Έχουν βάλει τους ανθρώπους τους να σκούζουν ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα κλείσουν ή θα αφελληνιστούν.

του Γιώργου Κυρίτση

πηγή: Αυγή

Το τελευταίο διάστημα, οι καναλάρχες έχουν στραβώσει άσχημα, επειδή η κυβέρνηση τους ζητάει το αυτονόητο, δηλαδή να πληρώσουν τα χρεωστούμενα και να γίνουν κανονικές επιχειρήσεις. Όταν λέμε τα χρεωστούμενα, εννοούμε τους φόρους, τους οποίους προβλέπει ακόμα και το Mνημόνιο και τους οποίους όλα τα τελευταία χρόνια δεν πληρώνουν, καθώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις μετέθεταν κάθε χρόνο την καταβολή τους, προφανώς εις ανταπόδοσιν των υπηρεσιών ου τα κανάλια προσέφεραν. Όταν λέμε κανονικές επιχειρήσεις εννοούμε να αποκτήσουν επιτέλους άδεια, διότι αυτή τη στιγμή και περίπου από την ίδρυσή τους λειτουργούν με προσωρινές άδειες, άδειες που δεν διαφέρουν πολύ από εκείνες τις προσωρινές των μεταναστών.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις φέρθηκαν με αξιοπρόσεκτη γαλαντομία στους καναλάρχες, χαρίζοντάς τους την Digea, δηλαδή τη διαχείριση του ψηφιακού φάσματος, δημιουργώντας ένα καρτέλ, η δε συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου φρόντισε επίσης να διαλύσει την ΕΡΤ, τον μοναδικό δημόσιο ανταγωνιστή στο ραδιοτηλεοπτικό παιχνίδι. Σήμερα τα κόζια έχουν αλλάξει. Η σημερινή κυβέρνηση δεν κινητοποιείται από ρεβανσισμό αλλά για να μπει επιτέλους τάξη στο τηλεοπτικό σκηνικό και για να υπάρξει επιτέλους δικαιοσύνη. Δεν γίνεται πια τα κανάλια να μην υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο.

Πώς αντιδρούν οι καναλάρχες; Έχουν βάλει τους ανθρώπους τους να σκούζουν ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα κλείσουν ή θα αφελληνιστούν. Αν στη θέση των καναλιών βάλουμε την Ελλάδα και τις ελληνικές επιχειρήσεις και στη θέση των δανειστών την κυβέρνηση, η επιχειρηματολογία μπορεί να παραμείνει η ίδια. Θα μιλάει για επιχειρήσεις (ή για χώρα) χρεοκοπημένες που ξοδεύουν πάνω από τις δυνάμεις τους και συντηρούνται μέσω ενός τραπεζικού υπερδανεισμού τον οποίο οι τράπεζες αρνούνται σε όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Όταν η τρόικα λέει στην Ελλάδα ή όταν οι τράπεζες λένε στις ελληνικές επιχειρήσεις αυτά τα επιχειρήματα, τα κανάλια συμφωνούν και επαυξάνουν. Σήμερα ήρθε η ώρα να λουστούν την επιχειρηματολογία τους. Και αυτό με την επιβαρυντική συνθήκη ότι η Ελλάδα είναι κράτος και αντιμετωπίζει καταστροφή και όχι ιδιωτική επιχείρηση.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: