Σε οικονομικό …αδιέξοδο ο «Ελεύθερος Τύποςτυ»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-ΣΑΜΑΡΑΣΣε δεινή θέση βρίσκεται ο «Ελεύθερος Τύπος», όπου παρά την εθελούσια έξοδο περισσότερων από 15 εργαζομένων την περασμένη εβδομάδα ο εκδότης Αλ. Σκαναβής συνεχίζει να μιλάει για ενδεχόμενο… λουκέτου. Το επιπλέον πρόβλημα για την εφημερίδα, εκτός από την άρνηση των δύο εκδοτών (που μετέχουν ισόποσα στην εκδοτική εταιρεία) να την ενισχύσουν κεφαλαιακά, είναι ότι έχουν δεσμευθεί με δικαστική απόφαση τα έσοδα από τις πωλήσεις της εφημερίδας και έχουν μπλοκαριστεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Ο Αλ. Σκαναβής είχε προγραμματίσει μετά την εθελούσια έξοδο των 15 εργαζομένων σειρά απολύσεων και νέο γύρο μείωσης μισθών με ατομικές συμβάσεις, όμως δηλώνει ότι δεν υπάρχουν λεφτά να ξεπληρώσει τους οφειλόμενους μισθούς προηγούμενων ετών μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα του πρώην συνεργάτη της εφημερίδας Π. Θωμάκου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την έκδοση του ένθετου «Έξυπνο Χρήμα». Η σχέση του με την εφημερίδα ήταν η ανάθεση εργολαβίας και απαιτεί μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον «Ελεύθερο Τύπο» την εξόφληση μη καταβεβλημένων επιδομάτων. Ο δημοσιογράφος δέσμευσε τα έσοδα μέχρι εξόφλησης του ποσού των 110.000 ευρώ.

Η κατάσταση, πάντως, στην εφημερίδα μετά και την έξοδο των 15 εργαζομένων είναι ασφυκτική. Ακούστηκε έντονα και το σενάριο πως ο Αλ. Σκαναβής θέλει να… νοικιάσει την εφημερίδα στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού SBC, με το οποίο συστεγάζεται.

τυπολογίες

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: