Μποϊκοτάζ στη Γερμανία κατά της «πατσαβούρας» Bild

Πάρα πολλοί είναι αυτοί που αποκαλούν «κίτρινη» και «πατσαβούρα» την σκανδαλοθηρική εφημερίδα Bild. Επίσης πάρα πολλοί είναι οι Γερμανοί  που την αγοράζουν και την διαβάζουν. Σχεδόν 2,1 εκατομμύρια αντίτυπα της εφημερίδας φεύγουν κάθε μέρα από τα πιεστήρια της BILD…
Παραδόξως, ολο και περισσότερα καταστήματα στη Γερμανία -αντιδρώντας στον κιτρινισμό και  σε επικοινωνικές εκστρατείες του στιλ «Οι τεμπέληδες Έλληνες», «Οι πολεμοχαρείς Ρώσοι», «Οι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων δεν θέλουν να εργαστούν» κ.ά-  αρνούνται τώρα να προμηθευτούν τa φύλλα της Bild και συμμετέχουν στο #BILDBOYKOTT.
Χαρακτηριστικά τα πρατήρια καυσίμων ARAL Bendorf με ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν πριν..  από τρεις ημέρες : «Αγαπητοί πελάτες, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα δεν θα προμηθευτούμε την εφημερίδα BILD καθώς δεν στηρίζουμε αυτή την εκστρατεία λασπολογίας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας». Η ανακοίνωση στο facebook είχε 100.000 like και 13.000 share.
Στον ίδιο δρόμο και το ταχυδρομείο της πόλης Rutesheim που απέσυρε την κυκλοφορία της BILD από τα ράφια του ανακοινώνοντας: «Αγαπητοί πελάτες, μετά από μια μικρή διαβούλευση καταλήξαμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της ARAL και να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα: Από σήμερα αποσύρουμε ολοκληρωτικά την κυκλοφορία της BILD από τα ράφια μας«.
Παρόμοια θέση παίρνει και το κατάστημα  Edeka στην πόλη Chemnitz.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: