Η Διαπλοκή να βάλει το χέρι στη τσέπη, διαφορετικά τα χρεοκοπημένα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ που κατέχει, θα κλείσουν

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣΕξελίξεις προαναγγέλλονται από την κυβέρνηση στον τομέα των ΜΜΕ, όπως άλλωστε είχαν ήδη διατυπωθεί προεκλογικά και δημόσια από τον ΣΤΡΙΖΑ. Στο  νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ -με όλους τους απολυμένους από τους ΣμαροΒενιζέλους και όλες τις δομές της σε όλη την Ελλάδα- προστίθεται ειδική διάταξη που αναφέρεται στη νόμιμη λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Στην ουσία πρόκειται για την ενεργοποίηση και επιτέλους την εφαρμογή των διατάξεων  47 και 48 του ν. 2190/1920 για τη λύση και εκκαθάριση των εταιρειών, στην περίπτωση που δεν καλύπτονται τα αρνητικά Ιδια Κεφάλαια από τους μετόχους των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων. Στην περίπτωση δηλαδή που οι μέτοχοι δεν καταθέτουν τα τα οφειλόμενα χρήματα – κεφάλαια όπως προβλέπει ο νόμος 2190, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς θα έχει πλέον το δικαίωμα να εφαρμόζει τα άρθρα 47 και 48 του εν λόγω νόμου και θα κλείνει τα χρεοκοπημένα και θαλασσοδανεισμένα ΜΜΕ (τα οποία …κατέχουν δωρεάν τις δημόσιες συχνότητες).

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: