Δημοσιογραφία μαύρη και κίτρινη

Με τρομερή αποκάλυψη η δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας «χτύπησε» ηλεκτρονικά σήμερα με διπλό στόχο τον Γ. Κατρούγκαλο και κυρίως τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Το Πρώτο Θέμα του Θέμου Αναστασιάδη ανακάλυψε το τρομερό γεγονός ότι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ο Νίκος Παρασκευόπουλος και η επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ Ιφιγένεια Καμτσίδου. Στη συνέχεια αναφέρεται στην τοποθέτηση της έγκριτης ακαδημαϊκού επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για να… σπείρει τις κατευθυνόμενες αμφιβολίες για το αν πράγματι αυτή είναι μια αξιοκρατική τοποθέτηση.

Πληροφορούμε λοιπόν τον κομιστή βιντεοταινιών αποκτηθέντων παρανόμως και με παράνομο περιεχόμενο ότι είναι εξαιρετική η επιλογή της κ. Καμτσίδου που με το ήθος και την ακαδημαϊκή της επάρκεια θα αναλάβει αυτή τη θέση. Άραγε ο κ. Θέμος και οι συνεργάτες του γνωρίζουν ποιοι στελέχωναν πριν τον ίδιο οργανισμό, πώς είχαν επιλεγεί και με ποιες διαδικασίες και ποια επάρκεια; Μπα! Το θέμα είναι να λασπώσουμε όπου και όπως μπορούμε!

Ενδεικτικά παραθέτουμε το πλούσιο βιογραφικό της Ι. Καμτζίδου που περιέχει και τις προηγούμενες θέσεις που κατείχε για όποιο ενδιαφέρεται για την ουσία.

Ιφιγένεια Καμτζίδου: πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα του κλάδου Δημοσίου Δικαίου με ειδικότερη κατεύθυνση « Γενική θεωρία του Δικαίου » του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου ParisX-Nanterre και έχει αναγορευτεί διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου (Πανεπιστήμιο ParisX- Nanterre). Είναι αν. καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και δικηγόρος, ενώ έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια του Μονπελιέ (Γαλλία) και της Μεσίνα (Ιταλία).

Διδάσκει Συνταγματικό Δίκαιο, Συνταγματικές Ελευθερίες, Συγκριτικό Συνταγματικό Δίκαιο, Πολιτειολογία και Δίκαιο, Φύλο, Ισότητα σε προπτυχιακό επίπεδο και Συνταγματικό Δίκαιο σε μεταπτυχιακό επίπεδο.Τα έτη 2012 και 2013 ήταν μέλος της Επιτροπής των Εισαγωγικών Εξετάσεων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, ενώ από το 2013 είναι Αξιολογήτρια των ερευνητικών προτάσεων του Ιταλικού Υπουργείου Παιδείας, Πανεπιστημίου και Έρευνας (Ministero dell’Istruzione dell’Università e della Ricerca-MIUR), με ανάθεση της αξιολόγησης της ερευνητικής πρότασης με θέμα IslamicConstitutionalism (αρ. πρωτ. 2012FEHTTC/2012).

Μέλος της Νομικής Επιτροπής του Α.Π.Θ. από το 2003 μέχρι σήμερα. Μέλος της επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1975/86/01 (2006 – 2008). Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Γ.Γραμματείας Ισότητας για το σχέδιο νόμου για την ουσιαστική ισότητα των φύλων (Αύγουστος 2010- Σεπτ. 2011). Μέλος της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. από το ακ. έτος 2013/14

Επιστημονική υπεύθυνη (2008-09) του ερευνητικού προγράμματος με θέμα «Μεταμορφώσεις της ιδιότητας του πολίτη στο εθνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ. Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του νομικού περιοδικού «ΑΡΜΕΝΌΠΟΥΛΟΣ» από το 2004 μέχρι το 2010 και της επιστημονικής επιτροπής του περιοδικού ΔιΜΜΕ (Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) από την ίδρυσή του (2004) μέχρι σήμερα.

Συμμετέχει σε επιστημονικούς φορείς όπως είναι ο Όμιλος «Αριστόβουλος Μάνεσης», του οποίου υπήρξε Γραμματέας, και η Ένωση Ελλήνων Συνταγματολόγων.

Έχει συγγράψει μονογραφίες που επικεντρώνονται σε ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας των θεσμών και προστασίας των συνταγματικών δικαιωμάτων, καθώς και μελέτες που κινούνται στους παραπάνω τομείς.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: