Τάσος Αναστασίου προς Εποπτικό Οργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ: «Σας συγχαίρω …Πάντα τέτοια»

…Χτύπησε και πάλι το Εποπτικό Οργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, το οποίο όπως φαίνεται δεν έχει καμία σχέση με τη δεοντολογία, ούτε βέβαια με το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης. Υποδεικνύει (σ.σ. το κατ’ έθιμον συντονιστικό «Οργανο» που αποτελείται από τα εκλεγμένα μέλη των πειθαρχικών συμβουλίων  της ΕΣΗΕΑ), στον σκιτσογράφο της ΑΥΓΗΣ, Τάσο Αναστασίου, ότι …«πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές», δηλαδή η απεικόνιση του Σόιμπλε με στολή της Βέρμαχτ, που ξεσήκωσε «σάλο» στη Γερμανία προ μηνός.

Με αφορμή την σχετική δημόσια επιστολή της Ισραηλιτικής Κοινότητας, το Οργανο επισημαίνει ότι το εν λόγω σκίτσο «ήδη καταδικάστηκε και από την πολιτική ηγεσία», ως να παίζει ρόλο αυτή η «καταδίκη» στη δική του «αυτοτελή» απόφαση. Λέει επίσης ότι «εξέρχεται από τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας», παρ’ ότι πρόκειται για το δικαίωμα της διατύπωσης γνώμης.

Σε επιστολή του προς το Εποπτικό Οργανο και το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ο σκιτσογράφος της ΑΥΓΗΣ με ειρωνικό ύφος αναφέρει: «Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ. Εκδηλώσατε αστραπιαία -και με κίνδυνο να εκτεθείτε απέναντι στην εξουσία- την ακλόνητη πίστη σας στη δημοσιογραφική ανεξαρτησία. Η ξεκάθαρη και αταλάντευτη θέση σας υπέρ της αδιαπραγμάτευτης αρχής της ελευθερίας του λόγου έρχεται να επιβεβαιώσει την ακρογωνιαία αρχή του σωματείου μας «Η Δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης». Πάντα τέτοια».

Α.Γ.Ν

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: