Ν. Φίλης: Θα βάλουμε τέλος στο καθεστώς ανομίας στο χώρο των media

«Αποκλείεται να αφήσουμε το καθεστώς της ανομίας στα media… τζάμπα δεν μπορούμε να έχουμε επιχειρήσεις παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της κοινής γνώμης», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας για το θέμα της διαπλοκής και του δημοκρατικού ελέγχου στο χώρο των media.

O Νίκος Φίλης τόνισε:

«Υπάρχει καθεστώς συγκεκαλυμμένης ανομίας στο χώρο των media» εξήγησε και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι λειτουργούν με προσωρινές άδειες εδώ και 20 χρόνια. Εκτός αυτού παίρνουν δάνεια από τις τράπεζες χωρίς να έχουν τα λογιστικά τους τακτοποιημένα. Δηλαδή παίρνουν τα μεγαλύτερα δάνεια οι πιο ναυαγισμένες επιχειρήσεις, όπως αυτές των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών και αυτό συμβαίνει στους χαλεπούς σημερινούς καιρούς. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί πρώτα, ο εμπορικός νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των εταιρειών αυτών (ότι κάνουν όλες οι επιχειρήσεις δηλαδή) και μετά θα πληρώσουν τις άδειες, οι οποίες θα δοθούν από μηδενική βάση.
«Αποκλείεται να αφήσουμε το καθεστώς της ανομίας στα media» διαβεβαίωσε προσθέτοντας ότι «τζάμπα δεν μπορούμε να έχουμε επιχειρήσεις παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της κοινής γνώμης». Υπογράμμισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση για το λόγο αυτό, δέχεται ήδη προκαταβολικές επιθέσεις από το καθεστώς διαπλοκής των καναλιών. «Δεν έχουμε κάνει κανένα συμβιβασμό με κανένα από τους βαρόνους των Media. Δεν τους έχουμε δώσει δικαίωμα να μας πλησιάσουν. Ενώ πολλά από τα μέτρα που προωθούμε αφορούν και το σκληρό κομμάτι της επιχειρηματικότητας των βαρόνων των Media π.χ. τα καύσιμα».
Σημείωσε επίσης ότι σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση, την ώρα που ο αγρότης πλήρωνε φόρο για το χωράφι του ακόμα και αν αυτό που δεν του απέδιδε τίποτα, ο κ. Σαμαράς έκανε δωράκια στα media, με τελευταίο, ότι ανέβαλε για άλλη μια φορά, το φόρο για τις διαφημίσεις. Χαρακτηριστική είναι η ιστορία της Digea, όπου για 15 χρόνια νοικιάζουν τις δημόσιες ψηφιακές συχνότητες έναντι μόλις 17 εκ. ευρώ, τα 6 πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια. Αυτοί που «παράγουν», τα κανάλια, είναι αυτοί που παίρνουν και το δίκτυο, πράγμα που αποτελεί παραβίαση του ανταγωνισμού, πληρώνοντας μάλιστα, ένα ευτελές ποσό το καθένα, όσο κοστίζει το μισό ενός επεισοδίου σήριαλ (!), την ίδια ώρα που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πληρώνουν 300 εκ. ευρώ!
«Θα προχωρήσουμε άμεσα σε διάλογο για όλα αυτά τα θέματα» συμπλήρωσε ο Νίκος Φίλης, παρόλο που όπως είπε: «Πιο εύκολα τα βάζεις με τη Μέρκελ, παρά με τους βαρόνους των media στην Ελλάδα» αλλά «οι βρόμικες επιθέσεις που φτιάχνουν θα πέφτουν στο κενό.»
Στο πλαίσιο αυτό και ο πρόσφατος θόρυβος που δημιουργήθηκε για την υποτιθέμενη υπόθεση Γ. Κατρούγκαλου όπου το μόνο έγκλημά του ήταν ότι υπερασπίστηκε απολυμένους εναντίον του δημοσίου αντίθετα με τον κ. Βορίδη που υπερασπιζόταν καταχραστές και τότε «έκαναν όλοι μόκο». Πρόκειται για μια «παράλογη η κατηγορία», προϊόν λαθροχειρίας και διευκρίνισε ότι ο Γ. Κατρούγκαλος, δεν έπαιρνε μπροστά λεφτά για τις υποθέσεις αυτές. Αντίθετα, όπως είθισται, όλοι οι άνθρωποι που απολύονται και πάνε σε ένα δικηγόρο, μη έχοντας χρήματα πληρώνουν μετά, όταν και εφόσον η υπόθεση κερδηθεί. Εκτός των άλλων ο Γ. Κατρούγκαλος ανέστειλε την δικηγορική του ιδιότητα και απεχώρησε, οπότε δεν πήρε και χρήματα ποτέ.
Πηγή: ΑΥΓΗ
Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: