Νέος γύρος μειώσεων μισθών, θέσεων εργασίας και δικαιωμάτων στον «Ελεύθερο Τύπο»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-ΣΑΜΑΡΑΣΣιωπηρή παράταση φαίνεται να δίνει εκ νέου ο εκδότης του «Ελεύθερου Τύπου» Αλέξης Σκαναβής για να κλείσει ο κατάλογος των ενδιαφερομένων να φύγουν από την εφημερίδα με …εθελούσια έξοδο. Παρότι το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων της εφημερίδας ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά από το λογιστήριο, στην «εθελούσια έξοδο» συμμετείχαν περίπου 10 άτομα, μεταξύ των οποίων ελάχιστοι δημοσιογράφοι. Παραμένει άγνωστο αν και πως έχουν συμφωνηθεί να δωθούν οι αποζημιώσεις όσων επέλεξαν την έξοδο.

Ο εκδότης είχε διαμηνύσει στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν 15 με 20 άτομα και να μειωθεί το μισθολόγιο κατά 40% για να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας.  Θεωρείται βέβαιο ότι μετά το «πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου» θα ακολουθήσει νέος γύρος ατομικών συμβάσεων, με μειώσεις μισθών για όλους τους εργαζόμενους και ως είθισται και απολύσεις για παραδειματισμό. Ο,τι ακριβώς έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν όλα τα αφεντικά των ΜΜΕ εδώ και 5 χρόνια.

Αν δεν πάει το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ στον «Ελεύθερο Τύπο», αν δεν ψάξει η Τράπεζα της Ελλάδας τα …θαλασσοδάνεια της εταιρείας από το τραπεζικό σύστημα της Διαπλοκής, ο Σκαναβής και ο κάθε Σκαναβής θα συνεχίσει να μας κοροϊδεύει και να μάς απειλεί με απολύσεις, μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις πληρωμών κ.ο.κ.

 

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: