Η τελική λύση του κ. Σόιμπλε

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
REUTERS/Hannibal Hanschke

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έγραψαν χθες οι Fianancial Times, εξετάζει τις επόμενες μέρες την περίπτωση να απαγορεύσει στις τέσσερις ελληνικές τράπεζες «να αυξάνουν το κρατικό χρέος που κατέχουν» (δηλαδή να αγοράζουν νέες εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου) «σε μια κίνηση που θα αποκόψει μια βασική πηγή χρηματοδότησης για την νέα κυβέρνηση Τσίπρα και θα επιδεινώσει τις διαφωνίες με τους πιστωτές της». Το Bloomberg προσθέτει πως αυτή η καταπληκτική  (δολοφονική ιδέα) προήλθε από τον εποπτικό βραχίονα (SSM) του κ. Ντράγκι…

Τελική απόφαση, προφανώς για λόγους επιτυχίας του συνολικού σχεδίου εκβιασμού κατά της Ελλάδας του κ. Σόιμπλε, δεν αναμένεται πριν από την  Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ολοκληρώνεται αύριο στις Βρυξέλλες, όπου ο Αλέξης Τσίπρας, συναντάται με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, καθώς και με τους ηγέτες της Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο, για να συζητήσουν για την κρίση. Θα τολμήσω να εκτιμήσω ότι ούτε τη Δευτέρα -που θα ταξιδέψει στο Βερολίνο ο Ελληνας πρωθυπουργός για να μιλήσει ιδιαιτέρως  με την κ. Μέρκελ- πρόκειται η παρέα του κ. Ντράγκι να λάβει την… «τελική της απόφαση».

Σύμφωνα με όσα διοχετεύουν διεθνώς στον Τύπο οι… κύκλοι των δανειστών (και μεταφράζονται και στην Ελλάδα), οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν ρευστότητα και ένα νέο bank run βρίσκεται σε εξέλιξη! Λένε, συγκεκριμένα, ότι «έφυγαν» ως 400 εκατ. ευρώ σε μια μέρα (την Τετάρτη), δηλαδή τα περισσότερα λεφτά σε ένα 24ωρο από τότε που εξελέγη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοείται ότι κανείς επίσημος της ΕΚΤ δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την …είδηση.

Η έκδοση εντόκων γραμματίων (και το δικαίωμα αγοράς τους από τις ελληνικές τράπεζες) γίνεται, λοιπόν, ένα κεντρικό θέμα του καλοσχεδιασμένου εκβιασμού κατά της Ελλάδας. Διότι, όπως όλοι ξέρουμε το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση -αφού …παρέλαβε το ανύπαρκτο «πρωτογενές πλεόνασμα» από τον Σαμαρά- για να μπορεί να πληρώνει στους τοκογλύφους τις δόσεις των δανείων που λήγουν, χρησιμοποιεί τις βραχυπρόθεσμες εκδόσεις των εντόκων γραμματίων ώστε να καλύπτει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες ενώ παράλληλα ζητά χρόνο για να διαπραγματεύεται την ριζική αναθεώρηση του προγράμματος διάσωσης και το (αβίωτο για το λαό και την οικονομία)  δημόσιο χρέος.

Δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να καταλάβουμε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ως εκπρόσωπος της διεθνούς δικτατορίας των αγορών, οδηγεί τα πράγματα προς την …Τελική Λύση.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: