24 μήνες φυλακή για τον Γ. Καλοφωλιά του Ομίλου ΕΞΠΡΕΣ

Καταδικάστηκε από το στο Πρώτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο εκδότης της εφημερίδας “Εξπρές” Γ. Καλοφωλιάς σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με 3ετή αναστολή και πρόστιμο ύψους 12.000 ευρώ. Η ποινική δίωξη εναντίον του ασκήθηκε μετά από μήνυση 10 τεχνικών Τύπου μέσω του ΣΕΠΕ για οφειλόμενες αποδοχές.  Ο εκδότης που συνεχίζει και λειτουργεί τον ιστότοπο της Εξπρές χρωστάει και στους δημοσιογράφους οι οποίοι επίσης έχουν καταθέσει μήνυση για τον ίδιο λόγο. Η πρώτη εκδίκαση αναβλήθηκε και νέα δικάστιμος έχει οριστεί για τις 20 Απριλίου. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για τον εκδότη και τον έκρινε ένοχο.
Η υπόθεση της εκδοτικής εταιρείας της Εξπρές είναι πολύ παλιά. Η εταιρεία οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένες αποδοχές ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε μισθούς δύο ετών κατά μέσο όρο. Επίσης, εξαιρετικά υψηλές είναι οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία (9.000.000 εκατ. ευρώ) αλλά και προς το Δημόσιο.

Παρά τις σοβαρές καταγγελίες των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών σωματείων οι αρμόδιοι φορείς δεν είχαν ενεργοποιηθεί. Η υπόθεση όπως διαβάζουμε σε παλαιότερα δημοσιεύματα είναι σύνθετη, επειδή η εταιρεία του Γ. Δ. Καλοφωλιά έχει λάβει χρήματα από Ευρωπαϊκά Κονδύλια. Έχει υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου 3299/2004 και ειδικότερα στο άρθρο 9, με εγκριθείσα ενίσχυση 14.200.000 ευρώ, εκ των οποίων το 50%, ήτοι 7.100.000 ευρώ, ληφθείσα επιχορήγηση. Επίσης έγινε γνωστό ότι με την υπ’ αρ. 216/2012 Διάταξη του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ.λπ. έχει επιβληθεί απαγόρευση εκποίησης ή η με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων των Γ. Καλοφωλιά και Δ. Καλοφωλιά, σύμφωνα με το άρθρο 46 του νόμου 2681/2008, και για το ποσό των 8.000.000 ευρώ.

Πηγή: http://pressarismenos.blogspot.com/2014/01/blog-post_3502.html#ixzz3UlC8Qe5u

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: