Νέες περικοπές στον “Ελεύθερο Τύπο”

Μειώσεις μισθών έως και 40% ζητάει η διοίκηση του «Ελεύθερου Τύπου», προτείνοντας παράλληλα νέο κύμα εθελουσίας εξόδου για τουλάχιστον 20 εργαζομένους. Η ανακοίνωση των Αλέξη Σκαναβή – Δημήτρη Μπενέκου στους εκπροσώπους των εργαζομένων έγινε τρεις ημέρες μετά τη 48ωρη απεργία τους, με την οποία κέρδισαν την εξόφληση 40% από χρωστούμενους μισθούς δύο ετών. Το επιχείρημα των εκδοτών είναι πως δεν υπάρχουν λεφτά και θα πρέπει να μειωθεί το μισθολόγιο από 240.000 ευρώ τον μήνα σε 150.000 ευρώ. Ο Αλ. Σκαναβής μίλησε για απολύσεις εκτός αν βρεθούν 20 εργαζόμενοι που θα αποχωρήσουν οικειοθελώς με πριμ δύο ή τρεις μισθούς, ενώ δήλωσε πως θα γίνει μείωση των μισθών ώστε να καταβάλλονται μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές! Και ενώ η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εθελούσια έξοδο λήγει μεθαύριο, η ΕΣΗΕΑ αναμένεται να συζητήσει το θέμα και να παρέμβει. Ήδη η Ένωση Συντακτών έχει ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας τριμερή συνάντηση για τον «Ελεύθερο Τύπο».

typologies.gr

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: