Ανεπιθύμητος επικήδειος

Τελικά η τηλεόραση και τα ΜΜΕ δεν σώζουν ζωές! Η τραγική ιστορία του Βαγγέλη, άσχετα από τις καλές προθέσεις εκείνων που έσκυψαν αρχικά και αληθινά στην υπόθεση, είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις που ξεσηκώνουν στιγμιαία θύελλα αντιδράσεων, για να σβήσουν λίγο αργότερα αφήνοντας τα πάντα περίπου στο ίδιο σημείο.

Ολοι λοιπόν ανακάλυψαν (ξανά) το bullying και έπεσαν από τα γνωστά σύννεφα στην περίπτωση του νεκρού πλέον φοιτητή. Από τον Γιάννη Πρετεντέρη, που ζητάει άμεσα την τιμωρία των αλητών, τον δακρυσμένο και σοκαρισμένο Γιώργο Τράγκα, μέχρι και τη Χρυσή Αυγή, μέλη της οποίας μαχαίρωσαν μαθητή Λυκείου στο Φάληρο, ζητούν να σταματήσει το bullying. Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου. Οι ναζιστές οπαδοί του ρατσισμού στηλιτεύουν τον εκφοβισμό.

Να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας λοιπόν:

♦ Την περασμένη εβδομάδα βιάστηκε μια φοιτήτρια στην Ξάνθη από δύο γόνους επιφανών οικογενειών, οι οποίοι με 20.000 ευρώ αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, ενώ κομμάτι της τοπικής κοινωνίας άρχισε να μουρμουρίζει κατά της κοπέλας.

♦ Ολες οι αυτοκτονίες 19χρονων στον στρατό -και είναι πολλές- αποδίδονται σε «ψυχολογικά» αίτια, ενώ το υποτιθέμενο παράνομο καψώνι, η επίσημη δηλαδή μορφή bullying στο στράτευμα, δίνει και παίρνει, όπως καταγγέλλει το δίκτυο «Σπάρτακος».

♦ Διακεκριμένοι μητροπολίτες μας μιλούν για το κουσούρι της ομοφυλοφιλίας προτρέποντας με τον τρόπο αυτό νεαρά παιδιά να εκφοβίσουν ομοφυλόφιλους συμμαθητές τους.

♦ Η ξενοφοβία, που δηλητηριάζει ακόμα και τους μαθητές, είναι διάχυτη παντού, με αποτέλεσμα τα παιδιά στο σχολείο να απευθύνονται προσβλητικά στους συμμαθητές τους με τον προσδιορισμό της καταγωγής τους.

♦ Εφηβοι που δεν διαθέτουν τα στερεότυπα χαρακτηριστικά στην εμφάνισή τους γίνονται συχνά θύματα επιθέσεων σε μετρό και λεωφορεία από «χτισμένους» συνομηλίκους που ποτέ δεν συλλαμβάνονται.

Τα παραπάνω παραδείγματα δεν είναι παρά ένα μικρό ανώνυμο δείγμα του πώς τα παιδιά φτάνουν στο στάδιο του σχολικού και πανεπιστημιακού εκφοβισμού μέσα σε μια φοβική, βαθιά ρατσιστική και συντηρητική κοινωνική πραγματικότητα που τροφοδοτεί συνεχώς παρόμοια φαινόμενα, για να κλάψει μετά πάνω από τον τάφο του Βαγγέλη.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: