Δίκες κατά των απολύσεων δημοσιογράφων στον ΒΗΜΑ FM

Τον Ιούνιο του 2014 η Διεύθυνση (Βασίλης Χιώτης, Νίκος Θρασυβούλου) του ραδιοσταθμού ΒΗΜΑ FM 99,5 (ΔΟΛ), απέλυσε τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Δρίβα – Κατερίνα Κουτσελάκη.

Και οι δύο προσέφυγαν στη δικαιοσύνη με αγωγή (εκδικάζονται Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 αντίστοιχα) για την ανάκληση των απολύσεων.

Ο τρόπος και τα «επιχειρήματα» που ειπώθηκαν για να αιτιολογήσουν την απόλυση, τα οποία δεν συνδέθηκαν με την επαγγελματική επάρκεια, αποδεικνύουν την υποταγή του ΔΟΛ στη μνημονιακή λογική, που ισοπεδώνει ή προσπαθεί να ισοπεδώσει κάθε συνδικαλιστική, ιδεολογική ή ουμανιστική αντίσταση.

Η πραγματική αιτία είναι η κυνική εφαρμογή της απάνθρωπης πολιτικής τρόικας-Σαμαρά-Βενιζέλου, η εκδίκηση, λόγω της συνδικαλιστικής δράσης, των πολιτικών απόψεων και της άρνησης στο ατομικό σύμφωνο εργασίας, συνώνυμο με τη δήλωση πολιτικών φρονημάτων στο συγκρότημα.

Για τους ίδιους λόγους αποπέμφθηκαν και πολλοί άλλοι συνάδελφοι (Διοικητικοί, δημοσιογράφοι, τεχνικοί) οι οποίοι επίσης αρνήθηκαν να υπογράψουν. Η δίωξη των συνδικαλιστών Γιάννας Σακελαρίου και Χρήστου Μαίδη, οι οποίοι επίσης έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη είναι ακόμη δύο τρανταχτά παραδείγματα.

Οι εργατικοί αγώνες, αν και δεν θα έπρεπε, τα τελευταία μαύρα χρόνια περνάνε μέσα από τις δικαστικές αίθουσες.

Η θετική έκβαση της δικαστικής διαμάχης δεν είναι δεδομένη, είναι όμως μια μάχη που οφείλουμε να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σε μια γενικότερη προσπάθεια για την σταδιακή αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και στον ιδιωτικό τομέα.

Σε αυτό τον αγώνα ευελπιστούμε για ακόμη μια φορά στη δική σας συνδρομή.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: