Τα 23.490 ευρώ της αμοιβής του Στ. Θεοδωράκη στην ΕΡΤ, το 2002!

Θεοδωράκης-ΕΡΤΜια αποκάλυψη του «Π» του… 2002 προκαλεί πολιτικό θέμα 13 χρόνια αργότερα. Ο λόγος για την αμοιβή του Σταύρου Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού, ως δημοσιογράφου για την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» στην ΕΡΤ (ΝΕΤ). Το θέμα έφερε στην επιφάνεια ο διευθυντής του σταθμού Στο Κόκκινο Κώστας Αρβανίτης, απαντώντας σε ανακοίνωση του Ποταμιού για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζουν τα περί σπατάλης στην ΕΡΤ, δημοσιεύοντας τη δική του σύμβαση στην ΕΡΤ ΑΕ αλλά και δημοσίευμα του «Π» της 8ης Δεκεμβρίου 2002. Είχε προηγηθεί η δημόσια καταγγελία του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, μέσα στο Κοινοβούλιο, η οποία αφορούσε τη συνεργασία και την αμοιβή του Σταύρου Θεοδωράκη στην ΕΡΤ.

Μετά την ανακοίνωση του Κ. Αρβανίτη το internet πήρε φωτιά.

Το έγγραφο που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα μας προερχόταν από την ΕΡΤ και κατέγραφε μεν τη μισθοδοσία δημοσιογράφων της εταιρείας, αναφερόταν όμως και συγκεκριμένα στην εκπομπή που εργαζόταν ο Σταύρος Θεοδωράκης επί προεδρίας Άγγελου Στάγκου και κυβέρνησης Σημίτη. Ο Σταύρος Θεοδωράκης αμειβόταν με 23.490 ευρώ (μεικτά), η συνεργάτιδά του Γκέλη Βούρβουλη με 5.194 ευρώ (μεικτά) και ο Πέτρος Παραγυός με 2.245 ευρώ (μεικτά). Η εκπομπή «Πρωταγωνιστές» είχε ξεκινήσει επί διοικήσεως Π. Παναγιώτου στην ΕΡΤ και πήρε έγκριση και από τον Άγγελο Στάγκο, με μειωμένο κόστος όπως ανέφεραν οι πληροφορίες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκ των επικριτών της κακοδαιμονίας του Δημοσίου, οφείλει πλέον, με την ευθύνη του κόμματος που εκπροσωπεί, να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία για το είδος της συνεργασίας που είχε με την ΕΡΤ, με την εκπομπή «Πρωταγωνιστές», όπως και για το αν επρόκειτο για μεικτή παραγωγή ή εξωτερική, ποια ήταν η εταιρεία παραγωγής, ποια ήταν η συνεισφορά της και ποιο το καθεστώς των αμοιβών. Επιπλέον, οφείλει να ξεκαθαρίσει αν υπήρξαν τροποποιήσεις επί του αρχικού κόστους της σύμβασης. Έτσι, υπεύθυνα, θα προσδιορίσει με απόλυτο τρόπο το είδος της συνεργασίας που είχε με το Δημόσιο και ειδικά με την ΕΡΤ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: