Αναστέλλεται η απεργία στον Ελεύθερο Τύπο – Τις επόμενες κινήσεις τους εξετάζουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας

Λήγει σήμερα (4/3) στις 17.00 η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στον «Ελεύθερο Τύπο» χωρίς δυστυχώς να έχουν δικαιωθεί όλα τα (αναμφίβολα) δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Κατάφεραν ωστόσο με τον ενωμένο και αποφασιστικό τους αγώνα, παρά τις εργοδοτικές απειλές ότι «θα κλείσει την εφημερίδα αν απεργήσουν», να πάρουν το 40% ενός μισθού. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία Μπενέκου Σκαναβή χρωστάει περίπου 750.000 ευρώ στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία του Τύπου έθεσαν τελεσίγραφο στη διοίκηση της εφημερίδας πως αν μέχρι την 13η Μαρτίου δεν τους καταβληθούν, έστω σε δύο δόσεις (με την πρώτη την ερχόμενη Παρασκευή), τουλάχιστον δύο μισθοί (από τους οφειλόμενους), θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Επίσης, γνωστοποίησαν πως δε διαπραγματεύονται προηγούμενα χρέη της επιχείρησης προς αυτούς, μειώσεις μισθών ή απολύσεις.

Παράλληλα η ΕΣΗΕΑ ζήτησε εγγράφως άμεση τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα της εταιρείας των μπαταχτσήδων εκδοτών της εφημερίδας

Αίτημα προς τον Υπ. Εργασίας κ. Π. Σκουρλέτη για τη διενέργεια τριμερούς συνάντησης με τον «Ελεύθερο Τύπο»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σήμερα προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνο Σκουρλέτη αίτηση για διενέργεια τριμερούς συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων του σωματείου των εργαζομένων και της εργοδοσίας της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Το κείμενο που απεστάλη έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ

Τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΑΙΤΗΣΗ

Του Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας αρ. 20 και εκπροσωπείται νόμιμα.

_______________________

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΗΜΕΠΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ- ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.», η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο Αττικής, επί της οδού Αγίας Λαύρας αρ. 2 & Σαρανταπόρου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, και εκδίδει τις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» καθώς επίσης διαχειρίζεται τον ενημερωτικό ιστότοπο etypos.com και οφείλει στους εργαζόμενους δημοσιογράφους δεδουλευμένους μισθούς μηνός Δεκεμβρίου 2014,  Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015 καθώς και Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, επίδομα αδείας, κυριακάτικα και άδειες 2013.  Για το λόγο αυτό και προκειμένου να βρεθεί  μία κοινά αποδεκτή λύση, παρακαλούμε να ορίσετε τριμερή συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του σωματείου μας των εργαζομένων, των εκπροσώπων της εργοδοσίας και δική σας, ώστε από κοινού να συζητήσουμε το θέμα των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων μας.

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2015

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: