Για τον ΕΔΟΕΑΠ

Να εκλέξουμε μια νέα διοίκηση ΕΣΟΔΩΝ και ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑΤΟΣ και όχι πελατειακής διανομής πανάκριβων παροχών

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΜΗ

Το κλειδί για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των κοινωνικών ασφαλιστικών συστημάτων και οργανισμών είναι η θρησκευτική προσύλωσή τους στην αρχή της Αλληλεγγύης των Γενεών. Δηλαδή οι εισφορές των νέων εργαζομένων (δικές τους και κυρίως του εργοδότη τους) να χρηματοδοτούν την υγεία και την αξιοπρεπή σύνταξη των παλαιμάχων.

Ε λοιπόν, αυτή η αρχή δυστυχώς  ΔΕΝ ισχύσει (τουλάχιστον, άμεσα) στον ΕΔΟΕΑΠ. Οι εισφορές του κάθε νέου εργαζόμενου προς τον ΕΔΟΕΑΠ είναι 3% επί του ονομαστικού του μισθού. Το ίδιο και για τους συνταξιούχους του ΕΔΟΕΑΠ που μόλις πρόσφατα άρχισαν να πληρώνουν 3% επί της επικουρικής σύνταξής τους, που τους δίδεται από τον ΕΔΟΕΑΠ. Οι εργοδότες δεν πληρώνουν ούτε δραχμή!

Η βασική πηγή χρηματοδότησης του ΕΔΟΕΑΠ επομένως -και στις καλές και τις κακές εποχές του κλάδου- ήταν και παραμένει το Αγγελιόσημο. Δηλαδή, η απόδοση στα Ταμεία του κρατικού φόρου 20% επί των διαφημίσεων σε εφημερίδες, ραδιοφωνα και τηλεοράση. Η αναλογία των εισφορών των ασφαλισμένων (εν ενεργεία, ανέργων και συνταξιούχων, δηλαδή το 3%), προς το έσοδο του Αγγελιοσήμου είναι περίπου 1 προς 4.

Το 2014 (έως 31/10) οι άμεσες εισφορές των ασφαλισμένων ήταν 4,94 εκατομ. ευρώ και το Αγγελιόσημο (μειωμένο κατά πολύ λόγω ύφεσης και κλοπής) 15,04 εκατομ. ευρώ… Σήμερα που το ετήσιο έλλειμμα (γύρω στα 18 εκατομμύρια ευρώ) του ΕΔΟΕΑΠ είναι ετοιμο να …φάει τα απαξιωμένα αποθεματικά (περίπου 30 εκατ. ευρώ), πρέπει, στον ΕΔΟΕΑΠ να εκλέξουμε μια νέα διοίκηση ΕΣΟΔΩΝ και ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑΤΟΣ και όχι πελατειακής διανομής πανάκριβων παροχών -και εκτός από το Αγγελιόσημο και την ασφάλιση των συναδελφων του Διαδικτύου στα Ταμεία του Τύπου, πρέπει επειγόντως να επιβάλλουμε (διά νόμου) την άμεση εργοδοτική εισφορά για τον κάθε εργαζόμενο σε όλα τα ΜΜΕ

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: