Χαστούκι στην κίτρινη και ανθελληνική Bild από την Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων

Η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων ζητά από το ειδησεογραφικό πόρταλ Bild.de να σταματήσει αμέσως την τρέχουσα καμπάνια κατά των Ελλήνων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Γερμανών Δημοσιογράφων που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη με τίτλο «Άμεση παύση της καμπάνιας της Bild.de» :

Στο Bild.de ζητείται από τους αναγνώστες να αποστείλουν στο mail του περιοδικού μια selfie τους κρατώντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας το οποίο γράφει «Όχι  άλλα δισεκατομμύρια για τους άπληστους Έλληνες» . Αφορμή του δημοσιεύματος ήταν η κοινοβουλευτική συζήτηση την ερχόμενη Παρασκευή για την ελληνική βοήθεια .«Η πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά με την Ελλάδα μπορεί να βρίσκει κάποιους σύμφωνους  και κάποιους άλλους όχι» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Michael Konken. Μία καμπάνια που θέλει να έχει άμεση επιρροή στις πολιτικές αποφάσεις , εμπίπτει στις αρχές της δημοσιογραφίας. « Το ότι τέτοιες φυλλάδες έχουν έναν διαφορετικό δημοσιογραφικό  λόγο είναι αυτονόητο. Η καμπάνια όμως με τις selfie του Bild.de ξεπερνά το όριο και θυμίζει πολιτική καμπάνια» τονίζει ο Konken .

Γι αυτό, με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία αποτελεί προβληματικό στοιχείο ένας ολόκληρος λαός  να δυσφημείται λόγω των λανθασμένων πολιτικών επιλογών των κυβερνώντων τους. «Η αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στην Γερμανία είναι μεγάλη», τονίζει ο Konken . Kάτω από αυτές τις συνθήκες είναι καθήκον όλων των Μέσων  να παρέχουν μια ολοκληρωμένη και κριτική κάλυψη του θέματος και όχι η έναρξη μιας πολιτικής καμπάνιας.

– See more at: http://left.gr/news/hastoyki-stin-bild-gia-tin-kampania-kata-tis-elladas-apo-tin-enosi-germanon-dimosiografon#sthash.GGw7DQDZ.dpuf

Επικίνδυνoς λαϊκισμός: Εκστρατεία της Bild υπέρ του «nein» στη συμφωνία για την Ελλάδα

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «ΟXI άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες», η «κίτρινη» γερμανική εφημερίδα καλεί σε εκστρατεία υπέρ του «όχι» στην αυριανή ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος.

– See more at: http://left.gr/news/epikindynos-laikismos-ekstrateia-tis-bild-yper-toy-nein-sti-symfonia-gia-tin-ellada#sthash.ayx4cpKc.dpuf

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: