Σκάνδαλο διαρκείας ο ελληνικός τελικός της Eurovision!

Οπως έχουν καταγγείλει επανειλημμένα οι απολυμένοι των Metropolis, πρόκειται για ένα σκάνδαλο διαρκείας

Χθες εκδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση κήρυξης σε πτώχευση της εταιρείας Metropolis, συμφερόντων του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή, λίγες μέρες μετά το τελευταίο λουκέτο στο μοναδικό κατάστημα της αλυσίδας που παρέμενε ανοιχτό, στην οδό Σταδίου, από τα 13 που οδηγήθηκαν σε κλείσιμο αφήνοντας απλήρωτους εκατοντάδες εργαζομένους και χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο και σε ιδιώτες.

Σήμερα ο Ανδρέας Κουρής από πτωχευμένος οφειλέτης θα ξαναγίνει επενδυτής και εταίρος του Ελληνικού Δημοσίου, συμμετέχοντας στην εκδήλωση για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2015, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Για τρίτη φορά το MAD TV του Ανδρέα Κουρή αναλαμβάνει με απευθείας ανάθεση (από τη ΝΕΡΙΤ) τη συνδιοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision και στον ελληνικό τελικό της 4ης Μαρτίου. Ειδικά φέτος θα λάβει ως αντάλλαγμα διαφημιστικό χρόνο.

Οπως έχουν καταγγείλει επανειλημμένα οι απολυμένοι των Metropolis, που διεκδικούν πάνω από 600.000 ευρώ, πρόκειται για ένα σκάνδαλο διαρκείας, ενώ οι αναθέσεις ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Ο Ανδρέας Κουρής, που μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής των Metropolis στο άρθρο 99 άλλαξε τη σύνθεση του Δ.Σ. της εταιρείας για να προστατευτεί από τις νόμιμες απαιτήσεις των εργαζομένων, τιμά την παράδοση των πτωχευμένων επιχειρηματιών με χλιδάτο βίο, κλείνοντας επικερδείς συμφωνίες με το Δημόσιο.

«Τόσο απλά και με τόση ξεδιαντροπιά, περιπαίζοντας τις δικαστικές και τις πολιτικές αρχές σε μια μικρή χώρα που, κατά τα λοιπά, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Συνέλευση Απολυμένων των καταστημάτων Metropolis, που εδώ και τρία χρόνια διεκδικούν μαχητικά τα δικαιώματά τους.

Advertisements

Follow Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος on WordPress.com

Εκλογική Διακήρυξη της “ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ” (εκλογές για συνέδρους στην ΠΟΕΣΥ 17 και 18/9/2014 – Διαβάστε τη διακήρυξη πατώντας πάνω στην εικόνα)

Ψηφοδέλτιο εκλογών ΕΣΗΕΑ 2014 για την ΠΟΕΣΥ (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Σου στέρησαν τη δουλειά… Δεν μπορούν να σου στερήσουν Την Αξιοπρέπεια και Τη Φωνή! (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Η ΕΡΤ θα ξανανοίξει – Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει μια θλιβερή παρένθεση (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ (μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας πάνω στην εικόνα)

Με ένα κλικ στην εικόνα κατεβάστε και τυπώστε τη Διακήρυξη της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος για το 2013 (μορφή: pdf)

Οι αφίσες της Συσπείρωσης

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε μεγαλύτερη

Το ημερολόγιο ενός ανέργου

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: